Καταβόθρες απειλούν σπίτια και δρόμους σε όλη την Κορνουάλη !

Μια σειρά από κρυμμένα φρεάτια ορυχείων είναι έτοιμα να ανοίξουν κάτω από τα σπίτια και τους δρόμους στην Κορνουάλη – μιας και το ξύλο που χρησιμοποιείται για να τα σφραγίσει είναι του 19ου αιώνα και έρχεται «το τέλος της ζωής του».

Τα περισσότερα από τα ορυχεία γύρω από το Camborne και Redruth έκλεισαν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και αυτό οδηγεί σε φόβους ότι θα μπορούσαν όλα να καταρρεύσουν ταυτόχρονα, λόγω της γερασμένης ξυλείας που χρησιμοποιείται για να τα στηρίζει.
Μερικές από τις τρύπες είναι τόσο βαθιές όσο το Golden Gate Bridge στο Σαν Φρανσίσκο, που είναι πάνω από 700 πόδια.

Ο νομός είναι διάσπαρτος με εγκαταλελειμμένα ορυχεία από την εποχή που ο κασσίτερος ήταν το κέντρο της βιομηχανίας της Βρετανίας, και κάθε τόσο κρυμμένα φρεάτια δημιουργούν επικίνδυνες καταβόθρες.

Τα ορυχεία στην περιοχή έκλεισαν μεταξύ 1860 και 1870, όταν η τιμή των μετάλλων συνετρίβη. Η ξυλεία που χρησιμοποιείται για τη στήριξή τους έχει σταδιακά σαπίσει από τότε.

Η βιομηχανία συνέχισε στην Κορνουάλη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το ορυχείο κασσιτέρου Crofty ήταν το τελευταίο και παρέμεινε ανοιχτό μέχρι το 1998. Σχέδια έχουν προταθεί για να ανοίξει εκ νέου το ορυχείο, αλλά δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

Ορισμένα ορυχεία στην κομητεία έφτασαν σε βάθη έως και ένα χιλιόμετρο, με πολλά βάθη να καταγράφονται από 1.000 έως 1.300 μέτρα.













ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...