ΣΟΚ ! Η Γερμανία βγάζει δικό της νόμισμα !

Ένα νέο νόμισμα βγάζει η Γερμανία, το οποίο θα έχει την αξία των 5 ευρώ και θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε συλλέκτες, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν το νέο αυτό κέρμα. Παρ' όλα θα επιτρέπεται η χρήση του στη χώρα για πληρωμές.

Η ονομασία του νομίσματος θα είναι "Πλανήτης Γη" και περιμετρικά θα έχει μπλε χρώμα. Πάνω θα απεικονίζει της πέντε ηπείρους, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει και το σύμβολο της Γερμανίας, ο αετός.

Η αποκάλυψη είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι από γερμανική εφημερίδα, κανείς όμως δε γνώριζε περαιτέρω λεπτομέρειες. Το νόμισμα θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των 2 ευρώ και θα έχει βάρος 9 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το νομισματοκοπείο του Μονάχου, το 5ευρω νόμισμα θα "κοπεί" σε δύο διαφορετικές εκδοχές, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές στη Γερμανία, όπως σας αναφέραμε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...