ΣΟΚ ! Ερευνητής του Χάρβαρντ προειδοποιεί για τρομοκρατικό πυρηνικό όλεθρο !

Ο ερευνητής του Χάρβαρντ Μάθιου Μπαν υποστηρίζει ότι το ισλαμικό κράτος μπορεί να συμμετάσχει σε τρία διαφορετικά είδη πυρηνικής ή ραδιολογικής τρομοκρατίας στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την «Express».

Ο Μπαν προειδοποιεί ότι το ΙΚ μπορεί να επιτεθεί σε μια πυρηνική εγκατάσταση και να την ανατινάξει, να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα», ή με κάποιο τρόπο να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα και στη συνέχεια να την πυροδοτήσει.

«Η κατασκευή πυρηνικής βόμβας δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι δυνητικά εντός των δυνατοτήτων μιας τεχνικά εξελιγμένης τρομοκρατικής ομάδας, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από πολλές κυβερνητικές μελέτες», αναφέρει στην έκθεσή του.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε για μια πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας, πρέπει από πριν να συνεργαστούμε για τη βελτίωση της πυρηνικής ασφάλειας μας, να ανταλλάξουμε τις βέλτιστες πρακτικές μας, και να αυξήσουμε το επίπεδο μας σχετικά την πυρηνική ασφάλεια».

Οι κυβερνητικές μελέτες και οι έρευνες του Μπαν, ωστόσο, δεν λαμβάνουν υπόψη ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου είναι αρκετά δύσκολη, κυρίως λόγω της μη διαθεσιμότητας του υλικού σχάσης το οποίο απαιτείται. Η κοινή εξήγηση είναι ότι ο μόνος τρόπος να ληφθεί το υλικό, θα είναι μετά από την απογραφή παροπλισμένων πυρηνικών κεφαλών της Ρωσίας.

«Αν αυτό ήταν εύκολο, κάποιες θα είχαν ήδη κλαπεί», γράφει ο Στιβ Τσάπμαν. «Επιπλέον, αυτές οι συσκευές δεν είναι πια επικίνδυνες, δεδομένου ότι τα όπλα δεν συντηρούνται και έτσι σύντομα μετατρέπονται, όπως θα έλεγε ένας εμπειρογνώμονας, σε ραδιενεργά παλιοσίδερα. Αν από την άλλη πλευρά, οι τρομοκράτες κατάφερναν να κλέψουν μια πακιστανική βόμβα, θα έπρεπε να καταφέρουν να σπάσουν τους κωδικούς όπλισης και άλλες ασφαλιστικές δικλίδες που αποσκοπούν στην αποτροπή χρήσης τους από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.»

Αλλά ακόμη και αν οι τρομοκράτες κατάφερναν να πάρουν στα χέρια τους το υλικό σχάσης ή δημιουργούσαν μία λειτουργική βόμβα με δικό τους σχέδιο, αυτό και πάλι δεν είναι κάτι που μπορεί να κατασκευαστεί με σκόρπια κομμάτια και εργαλεία που έχει κάποιος στο… γκαράζ του. Απαιτεί άτομα με εξειδικευμένες δεξιότητες και ένα ασφαλές καταφύγιο για τον εξοπλισμό.

Ως εκ τούτου, αντί να κατασκευαστεί ένα ολοκληρωμένο πυρηνικό όπλο, οι αρχές προβλέπουν οι τρομοκράτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια «βρώμικη βόμβα» ραδιολογικών υλικών, τα οποία μπορούν να κλαπούν από νοσοκομεία, ερευνητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικές δραστηριότητες, και εργοτάξια, ή θα επιτεθούν σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας προκαλώντας πυρηνική κατάρρευση. Σενάριο το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και τα επακόλουθά του.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...