Στο πλευρό του Τόμσεν ο Σοϊμπλε, εισήγηση για ελληνική λίρα !

Εισήγηση Σόιμπλε στην Μέρκελ για παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ από το σχήμα των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό υπ. Οικονομικών μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks ο Βόλφαγκ Σόιμπλε στηρίζει απόλυτα τον επικεφαλής των Ευρωπαικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και δεν μπορεί να διανοηθεί την αποχώρηση του Ταμείου από το πρόγραμμα των 86 δις ευρώ!

Ο Σόιμπλε -εφόσον επιμείνει η Μέρκελ να προχωρήσει χωρίς το ΔΝΤ- είναι αποφασισμένος να διαφοροποιηθεί στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και να καταψηφίσει την πρόταση της Μέρκελ για εκταμίευση.

Η εισήγηση Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι η κυκλοφορία της ελληνικής λίρας (αντίστοιχη με την κυπριακή) η οποία θα κυκλοφορεί παράλληλα με το ευρώ.

Η Ελλάδα θα λαμβάνει την βοήθεια σε υποτιμημένες ελληνικές λίρες. Ο Σόιμπλε εκτιμά ότι οι πρόσφυγες που θα φθάσουν στην Ελλάδα στην διετία 2016-2017 θα ξεπερνούν το 1.000.000 και θεωρεί ότι η βοήθεια των Ευρωπαίων στη χώρα μας για το προσφυγικό δεν μπορεί να είναι σε ευρώ.

O ίδιος θα προτιμούσε να δώσει τα δις που καλείται να πληρώσει η Γερμανία για το ελληνικό πρόγραμμα στην VW ή την Deutsche Bank.

Ο Γερμανός υπουργός θεωρεί ότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν θα λειτουργήσει…Οσο για την ίδια την Γερμανία, προκρίνει την επιστροφή σε βάθος τριετίας στο εθνικό νόμισμα…Mε λίγα λόγια τόσο ο Σόιμπλε όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του υπουργοί Οικονομικών Ε.Ε. δεν θέλουν να δώσουν άλλα λεφτά στην Ελλάδα-ούτε καν τα 86 δις του Τρίτου Προγράμματος.

Κανείς δεν θα ήθελε να πετάξει λεφτά σε ένα διεφθαρμένο πηγάδι χωρίς πάτο που κλωτσάει στην ιδέα των μεταρρυθμίσεων…








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...