Το σκάνδαλο του ΑΙΩΝΑ ! ΟΛΗ η αλήθεια !

Ενεργή συμμετοχή είχε ο γερμανικός παράγοντας στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα. Εικοσιοκτώ γερμανικές τράπεζες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα ονόματα των περίφημων "Panama Papers". Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα φοροαποφυγής, το οποίο ύστερα από τις αποκαλύψεις επηρεάζει άμεσα την οικονομία και την αξιοπιστία της Γερμανίας.

"Τουλάχιστον 28 τράπεζες της Γερμανίας κατέφυγαν τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες της Μοσάκ Φονσέκα" αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Süddeutsche Zeitung, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών στο σκάνδαλο.

Οι τράπεζες αυτές διαχειρίζονταν περισσότερες από 1.200 εταιρίες βιτρίνες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μερικούς από τους πιο "επιφανείς" πελάτες τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 400 από αυτές τις εταιρίες άνηκαν στην Deutsche Bank.

Προκειμένου να περιορίσουν τη ζημιά που έχει γίνει γύρω από τα ονόματά τους, οι τράπεζες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη πως η πολιτική τους έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πως πλέον δουλεύουν με 100% αξιόπιστο τρόπο.

Εν τω μεταξύ, στο σκάνδαλο αυτό εμπλέκεται και η Siemens,η εταιρία που βρισκόταν πίσω από το σκάνδαλο των δωροδοκιών που έπληξε τη χώρα μας. Στελέχη της εταιρίας μετέφεραν στην εταιρία γιγαντιαία χρηματικά ποσά, τα οποία εν συνεχεία έφθασαν σε φορολογικούς παραδείσους, όπως είναι οι Μπαχάμες και η Ελβετία.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...