ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Φεύγουν τα “μυαλά” από την Ελλάδα ! Άμεση απειλή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας !

Απειλείται άμεσα το ΕΣΥ από την μετανάστευση των επιστημόνων, οι οποίοι αποχωρούν μαζικά από τη χώρα μας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξάνθου, ο όποιος έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου, “Exploring Over Medical Frontiers”, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ξάνθος.

Όταν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΘ, ο κύριος Ξάνθος έκανε λόγο για τις πρωτεραιότητες στο άμεσο διάστημα, όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης. Πρόσθεσε λοιπόν ότι υπάρχει ανάγκη για δημόσια περίθαλψη, αλλά αποτελεί πρωτεραιότητα η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, εν αντιθέσει δηλαδή με ότι συμβαίνει ως τώρα.

«Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ