Φεύγουν τα “μυαλά” από την Ελλάδα ! Άμεση απειλή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας !

Απειλείται άμεσα το ΕΣΥ από την μετανάστευση των επιστημόνων, οι οποίοι αποχωρούν μαζικά από τη χώρα μας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξάνθου, ο όποιος έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου, “Exploring Over Medical Frontiers”, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ξάνθος.

Όταν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΘ, ο κύριος Ξάνθος έκανε λόγο για τις πρωτεραιότητες στο άμεσο διάστημα, όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης. Πρόσθεσε λοιπόν ότι υπάρχει ανάγκη για δημόσια περίθαλψη, αλλά αποτελεί πρωτεραιότητα η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, εν αντιθέσει δηλαδή με ότι συμβαίνει ως τώρα.

«Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες» πρόσθεσε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...