ΧΟΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ! Του έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα του Λευκού Οίκου !

Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία όπως φαίνεται από την υποδοχή της οποίας έτυχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Δεν πρέπει να θεωρηθεί καθόλου τυχαίο πως η συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν δεν έγινε στον Λευκό Οίκο αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της αμερικανικής πρωτεύουσας, παρά τον εναγκαλισμό των δύο ανδρών.

Νωρίτερα είχε φάει πόρτα από τον πρόεδρο Ομπάμα ο οποίος αρνήθηκε επικαλούμενος προσχήματα περί πιεσμένου προγράμματος να υποδεχθεί τον Τούρκο ηγέτη στον Λευκό Οίκο για μία επίσημη διμερή συνάντηση, αντίστοιχη με εκείνης του 2013, προς μεγάλη απογοήτευση του Σουλτάνου. Απών και Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι που εκπροσωπήθηκε από την αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Οι αξιωματούχοι της τουρκικής πλευράς έφθασαν στο σημείο μάλιστα να χαρακτηρίσουν «απογοητευτική» την στάση των ΗΠΑ σε ότι αφορά την ενίσχυση των Κούρδων αυτονομιστών στην Συρία που η Αμερική θεωρεί ότι είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη για να νικήσει σε τοπικό επίπεδο τον ISIS.

Οι λόγοι αποστασιοποίησης του Ομπάμα να έχουν άλλη πηγή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος που θα εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο σε λίγους μήνες για πάντα δεν θέλει να στείλει μήνυμα ότι κατά κάποιον τρόπο επιδοκιμάζει πολιτικά την τουρκική κυβέρνηση σε μία στιγμή που ο Ερντογάν καταπατά τις δημοκρατικές ελευθερίες βάζοντας στο στόχαστρο απλούς πολίτες, αλλά και τα ΜΜΕ.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...