To 2009 το χρέος εκτοξεύτηκε στα 300,800 δισ. ευρώ ή στο 125,3% του ΑΕΠ !

Eκρυβαν τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, που στάθηκε όρθιος έπειτα από πάσης φύσεως επιθέσεις κάτω από την ζώνη, Υπερασπίστηκε με αυταπάρνηση τον Παπανδρέου στο περίφημο Ειδικό Δικαστήριο και όταν χρειάστηκε επέστρεψε στην μαχόμενη δικηγορία ξεκινώντας μια σπουδαία σταδιοδρομία ξανά από το μηδέν. 

Ο πρώην υπουργός γνωρίζει την αλήθεια του δημοσίου χρέους. Γνωρίζει να αναλύει τα “μυστικά” των αριθμών. Τα άρθρα που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα είναι άρθρα πολιτικής αφύπνισης, σαν κι αυτό που ακολουθεί:

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα παραθέσει τον απολογιστικό πίνακα της εξέλιξης του δημοσίου χρέους της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας μας από τα έτη 1987 έως το 1998. ( Το δημόσιο χρέος το 1989 ήταν 19,5 δις. Ευρώ ή ποσοστό 61,5% του Α.Ε.Π.). Σήμερα παραθέτω την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού του έτους 2009 που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Αλογοσκούφης ( Κυβέρνηση ΝΔ ) ( Σελίδα 130 ) :




Από τον πίνακα αυτόν (που ψηφίστηκε από την βουλή ) προκύπτει ότι το συνολικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε το έτος 2006 στα 226,218 δις. ευρώ και στη συνέχεια συνεχώς αυξανόμενο, προβλέφθηκε ότι το έτος 2009 ( τελευταίο έτος διακυβέρνησης της ΝΔ του Κ. Καραμανλή ) θα ανερχόταν στο ποσό των 273,556 δισ. ευρώ ή ως ποσοστό του ΑΕΠ 105,1%. Η πρόβλεψη όμως αυτή αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι σκοπίμως ήταν τελείως ανακριβής, αφού τελικά και απολογιστικά το χρέος αυτό εκτοξεύτηκε στα 300,800 δισ. ευρώ ή στο 125,3% του ΑΕΠ.

Αλλά επίσης και ως προ το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, του έτους 2009, η τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ σκοπίμως εμφάνισε αναλήθειες στον κρατικό προϋπολογισμό του έτους 2009 ( Σελίδα 78 ), ως πρόβλεψη για την διαμόρφωση του ελλείμματος αυτού το ποσό των 5,266 δισεκ. Ευρώ, ή ποσοστό στο ΑΕΠ -2,0% ( Το ΑΕΠ το εκτίμησε στα 260,248 δισεκ. ευρώ ). Η πρόβλεψη όμως αυτή αποδείχτηκε ότι ήταν τελείως αναληθής, αφού το έλλειμμα αυτό της Γενικής Κυβέρνησης του 2009, διαμορφώθηκε οριστικά ( απολογιστικά ) στο 15,6% του ΑΕΠ.

Αυτό προκύπτει απ’ την σελ. -5- του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, που κατέθεσε τον Οκτώβριο 2012 στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων αυτών. Βλέπετε την σχετική περικοπή από την ανωτέρω σελίδα -5- :




Από τα πιο πάνω αναφερόμενα, σε συνδυασμό με το προηγούμενο άρθρο μου, αποδεικνύεται χωρίς καμία αμφιβολία από επίσημα κείμενα που έγιναν νόμοι, ότι εκείνοι που υπερχρέωσαν την χώρα και τον ελληνικό λαό είναι οι κυβερνήσεις μετά το έτος 1989, με τις αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που εφάρμοσαν.

Το πιο σημαντικό είναι, ότι και μετά τα τρία μνημόνια το δημόσιο χρέος αντί να μειωθεί ανήλθε στο τέλος του 2015 στο υπερβολικό ποσό των 326,5 δισεκ. Ευρώ ή σε 185,9% στο ΑΕΠ. Τέλος το 2016 το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης προβλέπεται στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό ότι θα διαμορφωθεί στα 337,6 δισεκ. Ευρώ ή στο 193,5% του ΑΕΠ ( σελ. 127 της εισηγητικής έκθεσης ), παρότι μειώθηκαν δραματικά οι δαπάνες για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές αυξήθηκε σημαντικά η άμεση και έμμεση φορολογία και παρότι εισπράχθηκαν πολλά χρήματα από εκποιήσεις ΔΕΚΟ και δημόσιας περιουσίας. Βλέπετε σχετική σελίδα του προϋπολογισμού έτους 2016.




Όλα αυτά τελικά αποδεικνύουν ότι η συνέχιση της απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης και της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόστηκε μετά το 1989 καταστρέφει ( και δεν σώζει ) την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Κατά συνέπεια χρειάζεται μια τελείως διαφορετική οικονομική πολιτική που να οδηγεί σε ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική προστασία. Και όχι σε παρατεταμένη ύφεση και εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...