ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MEGA ! Ποια είναι η λύση που «ακούγεται» ! Σε αναμμένα κάρβουνα οι τράπεζες !

Εν μέσω του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΔΟΛ (ένας εκ των μετόχων του Mega) και της κυβέρνησης, το θρίλερ για το μέλλον του Mega συνεχίζεται, ενώ περίπου 500 εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά, ενώ την Παρασκευή είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχει η εταιρεία σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ακόμα και στο καλό σενάριο που οι μέτοχοι αποφασίσουν τελικά να καλύψουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το υπουργείο Ανάπτυξης είναι η αρμόδια Αρχή που θα κληθεί να εγκρίνει την αύξηση και να πιστοποιήσει ότι μπήκαν τα λεφτά στην εταιρεία ή εναλλακτικα να υποχρεώσει την Τηλέτυπος να συγκαλέσει νεά γενική συνέλευση μετόχων ώστε να εγκρίνει και τυπικά νεά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται σε δημοσίευμα της η Εφημερίδα των Συντακτών, μέχρι και χθες δεν είχε υποβληθεί στο υπουργείο σχετικό αίτημα πιστοποίησης καταβολής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πως θα χειριστούν την υπόθεση επικαλούμενες την τήρηση της νομιμότητας. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, εάν αποτύχει και αύτη η τελευταία προσπάθεια να βρεθούν τα λεφτά για το Mega η ομαλή λειτουργία και επιβίωση της εταιρείας θα τεθούν εν αμφιβόλω.

Οι τράπεζες ήδη βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της μεγάλης έκθεσης του σταθμού σε δάνεια και πιθανόν η επόμενη κίνηση μπορεί να είναι η καταγγελία του ομολογιακού δανείου 89 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγήσει καθώς η αύξηση κεφαλαίου πρέπει να υποχρεωτικά να ολοκληρωθεί για να προχωρήσει η συμφωνία επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.

Η ανάληψη της εταιρείας από τις τράπεζες και εν συνεχεία η ανάθεση της διαχείρισης σε στέλεχος της αγοράς αποτελεί μια λύση που επίσης «ακούγεται» στην αγορά εν τούτοις προϋποθέτει πως οι τράπεζες θα αναλάβουν το κόστος λειτουργίας και τη χρηματοδότηση της εταιρείας με τουλάχιστον 22 εκατ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο και θα αναζητήσουν επενδυτή που θα αναλάβει τα χρέη και θα δεχτεί να επενδύσει πρόσθετα κεφάλαια στον διαγωνισμό για τις άδειες. Θέμα «κουρέματος» των δανείων με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και το πολιτικό κλίμα θεωρείται πολύ δύσκολο να τεθεί.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...