Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τηλέτυπος ! Κλείνει το "MEGA";

Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», η εταιρέια δηλαδή που διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας το "MEGA".

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο ανέστειλε από σήμερα 8 Μαρτίου 2016 τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».

Οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος του γεγονότος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

Το κρίσιμο ΔΣ του MEGA που ήταν να συνεδριάσει χθες, αλλά θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη.

Επίσημα, η τελευταία προθεσμία για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έληξε την Παρασκευή το μεσημέρι, αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε μια άτυπη προθεσμία μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί. Εφόσον δεν καταλήξουν σε συμφωνία στο Δ.Σ. των μετόχων της Πέμπτης, η διαχείριση του καναλιού θα περάσει στις τράπεζες.

Στην περίπτωση αυτή, το κανάλι θα περιέλθει στον έλεγχο της διαχειρίστριας τράπεζας, η οποία θα αναλάβει και το management, ορίζοντας νέο Δ.Σ.

Εν συνεχεία η τράπεζα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει λογική εξυγίανσης με νέο επενδυτή ή αν θα επιλέξει να εντάξει την Τηλέτυπος Α.Ε. σε κάποιο από τα νομικά καθεστώτα για εταιρείες με οικονομικά αδιέξοδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real, οριστικά εκτός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα μείνει ο ένας εκ των μετόχων κι η τελική έκβαση θα κριθεί από τους άλλους δύο.

Μεγάλη ανησυχία έχουν πλεόν οι εργαζόμενοι του καναλιού για το μέλλον τους.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...