ΝΕΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ! Εκθεση – σοκ των Ιταλικών μυστικών υπηρεσιών !

«Ο κίνδυνος επιθέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι υψηλός» σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών που κοινοποιήθηκε σήμερα στο ιταλικό κοινοβούλιο.


«Μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή επιθέσεις «θεαματικού χαρακτήρα» σαν και αυτές του Παρισιού», προσθέτουν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες «με τα τραγικά συμβάντα του Παρισιού ξεκίνησε μια στρατηγική επίθεση κατά της Δύσης η οποία πρόκειται να συνεχισθεί».

«Πέρασμα» τα Βαλκάνια...

Η ετήσια αυτή έκθεση προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με κινδύνους διείσδυσης τρομοκρατών στις μεταναστευτικές ροές από την βόρειο Αφρική» ενώ ο κίνδυνος είναι «ουσιαστικότερος σε ότι αφορά τα Βαλκάνια». Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας εξηγούν σχετικά ότι από τα Βαλκάνια περνούν πολλοί λεγόμενοι «ξένοι μαχητές» οι οποίοι κατευθύνονται στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική, ενώ υπάρχουν και «ριζωμένες εξτρεμιστικές πραγματικότητες».

Υπάρχει, δηλαδή, ένας «εν δυνάμει αποσταθεροποιητικός κίνδυνος», όσο και «η πιθανότητα να εδραιωθούν στην περιοχή των Βαλκανίων βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης ικανές να στηρίξουν τρομοκρατικά σχέδια κατά ευρωπαϊκών χωρών».

Σε σχέση με τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, τέλος, για την ίδια την Ιταλία, οι μυστικές υπηρεσίες της αναφέρουν ότι «έχει όντως αυξηθεί», αλλά δεν έχουν ανακαλυφθεί συγκεκριμένα σχέδια και στοιχεία.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...