Συναγερμός και τρόμος στο Λονδίνο !

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το Λονδίνο υπό το φόβο πολλαπλών τρομοκρατικών χτυπηματων, πιθανόν έως και 10.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, οι επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι τρομοκράτες, οι οποίοι επέστρεψαν από την Συρία, σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, κατά το πρότυπο εκείνων του Παρισιού. 

Για τον λόγο αυτό έδωσαν οδηγίες να περάσουν οι αστυνομικοί από ειδική εκπαίδευση, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έως και 10 ταυτόχρονα τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Παλαιότερα είχαμε σχέδια δράσης για τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις, αλλά το Παρίσι μας έδειξε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερο αριθμό», ανέφερε στην εφημερίδα Βρετανός υπουργός που δεν κατονομάζεται.

Την αστυνομία και την SAS είναι έτοιμες να ενισχύσουν ανά πάσα στιγμή και μονάδες του στρατού, σε περίπτωση πολλαπλών επιθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάση στο Didcot στην Οξφόρδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μονάδα αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών, με ειδίκευση στην εξουδετέρωση βομβών, στα χημικά και τα βιολογικά όπλα.

Η κινητοποίηση αυτή των Βρετανικών αρχών ασφαλείας έρχεται μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Μόλενμπεκ του Βελγίου. Ο Αμπντεσλάμ θεωρείται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, πριν από τέσσερις μήνες.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...