Ερευνητές δημιούργησαν κοτόπουλο με πόδι δεινοσαύρου !

Στο παρελθόν επιστήμονες είχαν συμπεράνει ότι τα σημερινά πτηνά είναι η εξέλιξη των δεινοσαύρων. Μάλιστα, η έρευνά τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

Τώρα, ερευνητές από την Χιλή δημιούργησαν ένα έμβρυο κοτόπουλου με πόδι δεινοσαύρου. Με αυτό τον τρόπο, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, αποδεικνύουν ότι τα οστά περιέχουν τα χαρακτηριστικά της εξελικτικής τους πορείας.

Μέσω της γενετικής τροποποίησης θα μπορούσε η διαδικασία της εξέλιξης να κάνει «πισωγύρισμα», δήλωσε ο επιστήμονας που συμμετείχε στην έρευνα, Alexander Vargas. Η μελέτη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Χιλής με επικεφαλής τον Βραζιλιάνο επιστήμονα, João Botelho, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό » Evolution».

Για το πείραμά τους, οι ερευνητές σταμάτησαν την ανάπτυξη του ποδιού του εμβρύου, την οποία τροποποίησαν χορηγώντας την IHH (ένα είδος πρωτεΐνης). Στην συνέχεια, το πόδι απέκτησε σχήμα σωλήνα, όπως είχαν οι δεινόσαυροι-πρόγονοι τους, τα θηριόποδα, είπε ο Vargas .

Τα θηριόποδα ήταν αρχικά σαρκοφάγα ζώα και αργότερα έτρωγαν μόνο φυτά και έντομα. Από μικρά δείγματα του γένους δεινοσαύρων αναπτύχθηκαν στην Κρητιδική περίοδο πριν από περίπου 145 εκατομμύρια χρόνια τα πρώτα πτηνά.

Η μελέτη επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι μπορούν να δημιουργηθούν κόκκαλα με χαρακτηριστικά της εξελικτικής τους πορείας, η ανάπτυξή των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί σε πρώιμο στάδιο.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...