Έρχεται η υιοθεσία παιδιών για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.

Πολλοί τότε εξέφρασαν τους φόβους τους για το ότι θα έρθει σε λίγο καιρό και η υιοθεσία για αυτά τα ζευγάρια. Όπως όλα δείχνουν οι φόβοι θα γίνουν πραγματικότητα. 

Όπως δήλωσε ο ΓΓ διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Παπαϊωάννου, στα ζητήματα της υιοθεσίας θα υπάρξουν σίγουρα νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις, αφού το σύστημα που υπάρχει τώρα είναι προβληματικό για πολλά ζευγάρια.

Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει τη δική της θέση και δεν θέλει να επηρεάσει την επιτροπή.

 Πολλοί αντέδρασαν με το ενδεχόμενο να επιτραπεί η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ύστερα από έρευνα που έκαναν νομικοί στη νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου είπαν πως η διεύρυνση του νόμου για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του συμφώνου συμβίωσης και η επέκταση του για τα ομόφυλα ζευγάρια , ανοίγει το δρόμο και για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών!






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...