ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ! Ο υφυπουργός Εργασίας «μαρτύρησε» όλα τα «τσεκουρωμένα» ποσά !

Γύρω στα 590 ευρώ λιγότερα θα μπουν στο πορτοφόλι των συνταξιούχων που λαμβάνουν περισσότερες από μια συντάξεις, σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο.Ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας στη Βουλή για την κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων, ανέφερε ότι με το νέο Ασφαλιστικό το ανώτατο ποσό θα διαμορφωθεί στα 3.088 ευρώ από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μια σύνταξη θα ανέρχεται στα 2.304 ευρώ από 2.773 που είναι σήμερα.

Βαθιά πάντως το μαχαίρι στις κύριες, υψηλές συντάξεις, στις επικουρικές και τα εφάπαξ φαίνεται να βάζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σύμφωνα με τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκειμένου να βγει ο λογαριασμός για το ασφαλιστικό.

Τα σενάρια που φαίνεται να έχουν κλειδώσει, αφορούν στην μείωση του πλαφόν των κύριων συντάξεων όπως προαναφέραμε και στην μείωση από 2% έως 15% των επικουρικών συντάξεων άνω των 173 ευρώ. Η κ. Βελκουλέσκου στην τελευταία τηλεδιάσκεψη φέρεται να είχε ζητήσει και να επέμεινε στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Επίσης φαίνεται πως έχει κλειδώσει η μείωση 30%-40% μερισμάτων συνταξιούχων του Δημοσίου και η μείωση του εφάπαξ έως και 20%. Σε ό,τι αφορά στην εθνική σύνταξη, τα σενάρια μιλούν για εθνική σύνταξη πολλών ταχυτήτων, δηλαδή να κλείσει στα 384 ευρώ, που είναι η «κόκκινη» γραμμή που έχει θέσει η κυβέρνηση. Φαίνεται πως δρομολογείται σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019, ενώ φέτος θα χάσει το ΕΚΑΣ το 20% των δικαιούχων.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η… αριστερή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το καθεστώς της είσπραξης των πολλαπλών συντάξεων ακόμα και σε πρώην βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες! Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) εξέφρασε την άποψη ότι «την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στον έκτο χρόνο βασανιστικής πορείας στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, πρώτοι εμείς πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες» και εύλογα αναρωτήθηκε: «Πως ζητάμε από τους άλλους να βγαίνουν στην σύνταξη στα 67 έτη όταν οι προ του 2012 βουλευτές συνταξιοδοτούνταν ακόμα και στα 45;».

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε ότι σήμερα:

4 συνταξιούχοι λαμβάνουν 10 συντάξεις.
7 συνταξιούχοι λαμβάνουν 9 συντάξεις.
49 συνταξιούχοι λαμβάνουν 8 συντάξεις.
364 συνταξιούχοι λαμβάνουν 7 συντάξεις.
659 συνταξιούχοι λαμβάνουν 6 συντάξεις.
365 συνταξιούχοι λαμβάνουν 5 συντάξεις.
347 συνταξιούχοι λαμβάνουν 4 συντάξεις.
439 συνταξιούχοι λαμβάνουν 3 συντάξεις.
358 συνταξιούχοι λαμβάνουν 2 συντάξεις
Και μια σύνταξη λαμβάνουν 1.286.000 συνταξιούχοι.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...