ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ: Η ΕΕ ήταν καταδικασμένη να αποτύχει ! Έρχεται ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ !

Η ΕΕ πιθανότατα θα πάψει να υπάρχει σύντομα με τον τρόπο που το ξέρουμε σύντομα, επειδή το έργο, το οποίο έμελλε να παντρέψει δεκάδες διαφορετικές κουλτούρες, ιστορίες και φιλοδοξίες, «ήταν πάντα καταδικασμένο να αποτύχει» και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται κάτω από το βάρος μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης και ενός πιθανούς Brexit μεταξύ άλλων κρίσεων, υποστηρίζει ο αναλυτής Mark Fleming-Williams.

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι ένα συγκεκριμένο ζήτημα της ΕΕ – οποιαδήποτε ανάλογη πρωτοβουλία θα είναι «ως εκ της φύσεώς της καταδικασμένη», τόνισε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Θα υπάρξουν αναπόφευκτα αξεπέραστα επίπεδα εθνικιστικής αντίστασης, και τελικά το έργο θα καθυστερήσει. … Οι κινητήριες δυνάμεις στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι εθνικού χαρακτήρα, καθώς και οι χώρες θα θέσουν τελικά τα δικά τους συμφέροντα για πρώτη φορά.»

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον Fleming-Williams, είναι να μετατραπεί η ΕΕ σε πολλές μικρότερες συμμαχίες, με αρκετές χώρες εντελώς έξω από αυτήν.

Το «φάντασμα» του προηγούμενου εαυτού του μπλοκ θα επιβιώσει μέσα από τις προσπάθειες ενσωμάτωσης της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου – πέντε από τα έξια αρχικά μέλη της ένωσης. Αυτή τη φορά, όμως, η Ιταλία με τις προκλήσεις του χρέους και τη μετανάστευση δεν θα κληθεί να συμμετάσχει.

«Η μίνι-Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι απρόσβλητη από τα προβλήματα που ταλανίζουν το υπάρχον μπλοκ. «Το μοιραίο γεγονός εδώ είναι ότι η γαλλο-γερμανική σχέση δημιούργησε ένα από τα σημαντικότερα ρήγματα στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι μια μικρότερη έκδοση του μπλοκ θα είναι ομοίως εσφαλμένη», προειδοποιεί ο αναλυτής.

Οι Σκανδιναβικές χώρες, σύμφωνα με τον Fleming-Williams, θα δημιουργήσουν μια δική τους ένωση, η οποία είναι πιθανό να είναι τόσο ολοκληρωμένη, όπως ο πυρήνας μετα-ΕΕ.

Ο αναλυτής σημείωσε επίσης ότι η επιρροή της Γερμανίας θα μειωθεί πιθανότατα κατά τις επόμενες δεκαετίες, αλλά οι εμπορικοί δεσμοί θα επιστρέψουν στο Βερολίνο να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε μια επιχείρηση συμμαχίας με τους ευρωπαίους εταίρους του στα ανατολικά και νοτιοανατολικά.

Αυτό θα είναι μια σχέση στην οποία «ενθαρρύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και των κεφαλαίων, αλλά η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων είναι περιορισμένη», εξήγησε.











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...