Με πυρηνικό πόλεμο απειλεί ΗΠΑ και Νότια Κορέα ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ! Έθεσε τις ΕΔ σε ετοιμότητα για άμεσο πλήγμα !

Σε πλήρη ετοιμότητα για την χρήση πυρηνικών όπλων “ανά πάσα στιγμή” σε βάρος των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς όπως είπε, οι δύο αυτές “εχθρικές” χώρες δείχνουν να αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για τη Βόρεια Κορέα.

Η προειδοποίηση χρήσης πυρηνικών όπλων ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα της χώρας του αφού ο Βορειοκορεάτης ηγέτης παρακολούθησε την άσκηση των νέων πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων. “Μπορώ να δώσω εντολή να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή από τους εχθρούς. Πρέπει να είστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή”, φέρεται να είπε προς τη στρατιωτική ηγεσία της Πιονγιάνγκ.

Να σημειωθεί πώς η απειλή που εκτόξευσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμπίπτει χρονικά με την έναρξη νέων στρατιωτικών ασκήσεων που έχουν ανακοινώσει ΗΠΑ και Νότια Κορέα που σενάριο την αντιμετώπιση εισβολής από τη Βόρεια Κορέα. Μάλιστα για το σκοπό αυτό έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται μεγάλες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή.

«Σε ακραίους καιρούς κατά τους οποίους οι Αμερικανοί προκαλούν τον πόλεμο και την καταστροφή σε άλλες χώρες και λαούς, ο μοναδικός τρόπος για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία είναι να ενισχύσουμε την πυρηνική μας ικανότητα», ανέφερε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης κατά το δίκτυο KCNA.

Σημειώνεται πώς χθες η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εξαπλή δοκιμή μικρού βεληνεκούς πυραύλων, ως απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις κατά της Πιονγιανγκ. Πρόκειται για τις πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια.

Κι αυτό συνέβη μετά την απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει δορυφόρο. Κάτι που ο ΟΗΕ θεωρεί πώς κρύβει τις προσπάθειες της Πιονγιάνγκ να αναπτύξει ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει αργότερα κατά της Δύσης.

Και δεν είναι τυχαίο αυτό, καθ' ότι όταν η Βόρεια Κορέα ανέφερε ότι προχώρησε σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου οι ΗΠΑ έσπευσαν να υποβαθμίσουν το θέμα, αλλά στη συνέχεια, μετά τη συλλογή πληροφοριών, αξιωματούχοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις δυνατότητες που έχουν πλέον οι Βορειοκορεάτες.

Όταν δε έχεις να κάνεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τότε κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, ιδίως αυτοί που εκείνος θεωρεί “εχθρούς” και συνορεύουν με τη Βόρεια Κορέα.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...