Τα Σκόπια κλείνουν οριστικά τα σύνορα με την Ελλάδα ! Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι !

Οι Αρχές της ΠΓΔΜ κρατούν κλειστό, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, το σημείο διέλευσης προσφύγων, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι η χώρα θα οριστικοποιήσει το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και θα απαγορεύσει τη διέλευση προσφύγων, μετά και τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας να θέσουν νέους περιοριστικούς όρους, «σφραγίζοντας» στην ουσία τον βαλκανικό διάδρομο.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, Σκοπιανός αξιωματούχος της αστυνομίας, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, είπε χαρακτηριστικά: «Τα σύνορα είναι πλέον εντελώς κλειστά».

Επίσης, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι «τα Σκόπια θα ενεργήσουν σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από άλλες χώρες της βαλκανικής οδού», εννοώντας τις Σλοβενία, Κροατία και Σερβία, κάτι που ενισχύει τη δήλωση του αξιωματούχου της αστυνομίας.

Υπολογίζεται ότι από τις αρχές του περασμένου έτους μέχρι και σήμερα περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μετακινήθηκαν προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης μέσω του βαλκανικού διαδρόμου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα Σκόπια, ο βαλκανικός διάδρομος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 και 18 Μαρτίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι δήλωσε επανειλημμένα, τις προηγούμενες ημέρες, ότι η χώρα του θα εναρμονίσει τη θέση της σχετικά με τη διέλευση προσφύγων από τον βαλκανικό διάδρομο, με τις όποιες αποφάσεις της Ε.Ε.

Παράλληλα, ο κ. Πόποσκι άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας για το γεγονός ότι στην Ειδομένη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα, αποδίδοντας στην Αθήνα πρόθεση αύξησης της πίεσης προς τα Σκόπια.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και αρκετές ημέρες στο Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, καθώς οι σερβικές αρχές δεν τους επιτρέπουν την είσοδο στο σερβικό έδαφος, κάτι που προκαλεί τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...