Απίστευτο φιάσκο: Τα πλοία του ΝΑΤΟ που έφερε η κυβέρνηση στο Αιγαίο έλαβαν εντολή να μεταφέρουν λάθρο και πρόσφυγες μόνο στην Ελλάδα !

Eνας ακόμα εξευτελισμός για την Ελλάδα, διά χειρός των κυβερινητικών εμπνευστών αποδοχής του σχεδίου Ερντογάν-Μέρκελ για το προσφυγικό: Η Γερμανία συμφώνησε με την Τουρκία πίσω από την πλάτη της Ελλάδας τα γερμανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στο Αιγαίο να μην στέλνουν πίσω στην Τουρκία τους πρόσφυγες που περισυλλέγουν στη θάλασσα, αλλά να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα!

Μπροστά στο-νέο-ναυάγιο του κυβερνητικού σχεδιασμού το καλοκαιρινό φιάσκο της διαπραγμάτευσης, μοιάζει μεγάλη επιτυχία!. Η εντολή δόθηκε μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού της Α.Μέρκελ όπως αποκαλύπτει το Spiegel.

Η απόφαση δεν αφορά μόνο την Γερμανία. Ολες οι χώρες του ΝΑΤΟ έλαβαν σχετική εντολή από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπεργκ.

Τα δύο γερμανικά πλοία που βρίσκονται στο Αιγαίο υπό την ομπρέλα της Frontex- η εξέλιξη αυτή θα είναι "πιλότος" και για το ΝΑΤΟ- έλαβαν εντολές να στέλνουν τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίζονται στο Αιγαίο πίσω στην Ελλάδα σύμφωνα με αναφορά του "Der Spiegel".

Η εντολή δόθηκε στους κυβερνήτες των πλοίων "Uckermark" και "Börde" που έχουν αναπτυχθεί στο νησί της Σάμου από αρχές Μαρτίου.

Η γερμανική απόφαση προέκυψε καθώς μέλη της γερμανικής κυβέρνησης προέβαλαν "νομικές ανησυχίες" (προφανώς ενεργοποιήθηκε και το τουρκικό λόμπι)!

Το ζήτημα φέρεται να συζητήθηκε σε ανώτερο επιχειρησιακό επίπεδο υπό την προεδρία της Α.Μέρκελ.

Ενώ υπήρχε αναφορά που έλεγε ότι η μεταφορά προσφύγων στην Τουρκία ήταν νομικά αποδεκτή εντούτοις υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις από Γερμανούς ειδικούς και νομικούς λέγοντας πως "το να στέλνεις πρόσφυγες από την Ελλάδα ή από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Τουρκία δεν είναι νομικά αποδεκτό γιατί στερεί από τους πρόσφυγες το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο".

Άλλωστε όπως τονίσαμε και χτες η Τουρκία πραγματοποιεί σταδιακά τον αρχικό της σκοπό να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στην Συρία καθώς τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως το ΝΑΤΟ στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις και θα ενισχύσει ιδιαίτερα την "επιτήρηση" ώστε να προστατεύσει το μέλος του, την Τουρκία, από πιθανές απειλές που προέρχονται από την Συρία ενώ μόλις καταρρεύσουν οι συνομιλίες θα τεθεί σε εφαρμογή το "plan B".

"Συμφωνήσαμε με την Τουρκία από τις 11 Φεβρουαρίου να εντατικοποιήσουμε, να αυξήσουμε την επιτήρηση των συνόρων μεταξύ Τουρκίας-Συρίας (με πρόσχημα το προσφυγικό...) και γι' αυτό επιταχύνουμε τις διαδικασίες με την Τουρκία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ζ.Κ.Γιούνγκερ στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι "Η Τουρκία είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ που έχει επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση στην Συρία, το ΝΑΤΟ στέλνει δυνάμεις για να καθησυχάσει την Τουρκία όπως μαχητικά, ναυτική παρουσία και α/α συστήματα Patriot, ενώ έχουν σταλεί και άλλα μέσα επιτήρησης των συροτουρκικών συνόρων".

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά μουσουλμανικών κωμοπόλεων σε απόσταση περίπου 20-25 χιλιομέτρων πίσω από τα σύνορα, από την Ειδομένη ενώ επί ελληνικού εδάφους θα βρίσκεται Τούρκος παρατηρητής που θα υπογράφει το πρωτόκολλο επανεισδοχής των λαθρομεταναστών που θα επιστρέφουν Τουρκία .

Συνεπώς, επιβεβαιώνεται η FAZ η οποία επικαλούμενη διπλωματικές πηγές είχε αναφέρει πως η Τουρκία θα τοποθετήσει αξιωματούχους- συνδέσμους σε hot spots στην Ελλάδα σημειώνοντας πως η αρχή θα γίνει από τη Λέσβο.

Τα "πήρε όλα" η Άγκυρα... καθώς οι ελληνικές ΕΔ θα αναλάβουν τις δαπάνες φιλοξενίας των λαθρομεταναστών και προσφύγων πληρώνοντας 73.988.692 ευρώ, η ίδια θα πάρει δισ. ευρώ από την ΕΕ για να μας τους στέλνει ενώ δέσμευσε περιοχή στο Καστελόριζο προκειμένου να διεξάγει αεροναυτική άσκηση, τη στιγμή που ζητάει την εξαίρεση του νησιού από τις περιπολίες της Συμμαχικής δύναμης με το επιχείρημα ότι δεν ανήκει στα Δωδεκάνησα, αλλά στη... Μεσόγειο.

Για δέκα ημέρες, από τις 15 έως τις 25 Μαρτίου, τουρκικά πλοία και αεροπορικές δυνάμεις θα “πολιορκούν” το Καστελόριζο βάσει της NAVTEX 201/16 που εξέδωσε η Άγκυρα. Και αυτό έγινε δύο ημέρες μετά την αποχώρηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Σμύρνη, όπου υποτίθεται πώς οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ιδού η NAVTEX:

ZCZC FA93 ANTALYA TURK RADIO ZCZC

100829 UTC MAR 16

NAVTEX N/W NR: 201/16

MEDITERRANEAN SEA

OCEANOGRAPHIC SURVEY BY R/V TUBITAK MARMARA BETWEEN 15-25 MAR 16 ALONG THE LINE JOINING THE POSITIONS BELOW.

36 36 00 N 028 30 00 E

35 00 00 N 028 30 00 E

35 12 00 N 028 00 00 E

35 21 60 N 027 48 00 E

35 30 00 N 028 03 40 E

35 39 00 N 028 18 00 E

35 55 20 N 028 42 00 E

36 03 00 N 028 50 40 E

36 12 00 N 029 02 40 E

1 NM BERTH REQUESTED



Επιτρέψαμε στην Τουρκία να διεθνοποιήσει τα αιτήματα της και μετατραπήκαμε στον "κομπάρσο"...







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...