ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Πιγκουίνος διανύει κάθε χρόνο 8000χλμ για να βρει στη Βραζιλία τον ψαρά που τον έσωσε (vid) !

Εντάξει, αυτή η είδηση μάλλον αφορά στον πιο κωλ@φ@ρδο πιγκουίνο στην ιστορία των πιγκουίνων, μιας και αφού σώθηκε από το θάνατο, πλέον περνάει το χρόνο του μεταξύ της τροπικής Βραζιλίας και της παγωμένης Νότιας Αργεντινής.

Ο Joao Pereira de Souza, πρώην οικοδόμος και ψαράς, βρήκε το 2011 στην παραλία μπροστά από το σπίτι του έναν ετοιμοθάνατο πιγκουίνο καλυμμένο με πετρέλαιο να κοίτεται στα βράχια. Ο Joao καθάρισε το πετρέλαιο από τα πούπουλα του πιγκουίνου, τον τάιζε με ψάρια καθημερινά για να δυναμώσει και τον βάφτισε Τζιντζιμ.

Ο ψαράς προσπάθησε να απελευθερώσει τον πιγκουίνο πάλι στη θάλασσα, αλλά ο Τζιντζιμ απλά δε γούσταρε να φύγει. 11 μήνες μετά ο Τνιντζιμ εξαφανήστηκε και ο Joao νόμισε ότι ο πιγκουίνος επέστρεψε από κει που ρθε μια και καλή.

Όμως οχτώ μήνες μετά, ο Τζιντζιμ εμφανίστηκε πάλι, βρήκε τον Joao στην παραλία και τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του. Ο πιγκουίνος πάλι δεν έφευγε με τίποτα.

Τελικά ο Τζιντζιμ εδώ και 5 χρόνια διανύει 8000 χιλιόμετρα ετησίως και κάνει το όνειρο πολλών από εμάς πραγματικότητα: Πηγαίνει κάθε χρόνο στη Βραζιλία και κάθεται οχτώ μήνες σε αυτή την τροπική παραλία κοντά στο Ρίο Ντετζανέιρο.