6.400 τυφέκια πιάστηκαν σε πλοίο στην Κρήτη !

Έξι χιλιάδες τετρακόσιες καραμπίνες και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κατέγραψε το Λιμενικό στο πλοίο με σημαία Τόγκο και την ονομασία «Κuki Boy» που από την Κυριακή βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας.


 Η έρευνα ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με τις αρχές να προχωρούν στη δέσμευση των εμπορευματοκιβωτίων σύμφωνα με το "Χανιώτικα Νέα" Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό το Λίβανο και σύμφωνα με Λιβανέζικα ΜΜΕ πιθανόν το φορτίο του να συνδέεται με την ενίσχυση ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων που μετέχουν στη συριακή σύγκρουση. 

 Η Τουρκία ακόμα και τώρα απροκάλυπτα υποστηρίζει το ISIS, την Αλ Νούσρα και την Jays-Al-Sigour χωρίς καμία ενόχληση από την Δύση. Όπως διαπιστώθηκε, είχε φορτώσει 6.400 κοντόκανες καραμπίνες σε ένα κοντέινερ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών σε ένα δεύτερο.

 Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα κοντέινερ που θα ελεγχθούν, ενώ το πλοίο κίνησε την περιέργεια στις Αρχές γιατί έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια όλες τις ευρωπαϊκές σημαίες ενώ η έδρα της εταιρείας είναι στο Λίβανο. Είναι σαφές ότι η καταμέτρηση δεν έχει τελειώσει και θα προκύψουν ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επισημαίνεται πως: «Κατόπιν σχετικής διαταγής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, πραγματοποιήθηκε την 01-03-2016 δέσμευση των εμπορευματοκιβωτίων και του περιεχομένου αυτών, τα οποία αποτελούν φορτίο του εν θέματι πλοίου. 

Συγκεκριμένα στα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια ανευρέθησαν, στο μεν πρώτο έξι χιλιάδες τετρακόσιες (6.400) κοντόκανες καραμπίνες ενώ στο δε δεύτερο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών. 

 Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο έρευνας για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε έλεγχος στο σύνολο των χώρων του πλοίου, στους χώρους ενδιαίτησης του οποίου συνέδραμε αστυνομικός σκύλος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και έλεγχος υφάλων, ενώ πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στο περιεχόμενο των λοιπών τεσσάρων (4) εμπορευματοκιβωτίων με τη συνδρομή πυροτεχνουργού ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά αποτελέσματα.

 Το εν λόγω πλοίο παραμένει στο λιμένα Σούδας Χανίων, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.»






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...