ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: Συγκλονιστικές εικόνες από τη τρομακτική σύγκρουση Αλόνσο-Γκουτιέρες (Βίντεο) !

Συγκλονιστικές εικόνες από το γραν πρι της Μελβούρνης όπου συγκρούστηκαν τα μονοθέσια των Φερνάντο Αλόνσο και Εστέμπαν Γκουτιέρες. Γλίτωσαν οι δύο πιλότοι.

Όλα έγιναν στον 18ο γύρο του Grand Prix της Μελβούρνης όταν ο Φερνάντο Αλόνσο επιχείρησε να προσπεράσει τον Εστέμπαν Γκουτιέρες, αλλά το πρόωρο φρενάρισμα του τελευταίου είχε σαν αποτέλεσμα η McLaren του πρώτου να συγκρουστεί με το πίσω μέρος της Haas. Το μονοθέσιο του Ισπανού πιλότου σηκώθηκε στον αέρα και κατέληξε με ταχύτητα στις μπαριέρες, ενώ ΚΑΙ αυτό του Μεξικανού καταστράφηκε.

Ευτυχώς και οι δύο οδηγοί βγήκαν σώοι από τα συντρίμμια, με τον Αλόνσο να κουτσαίνει αρχικά, αλλά στη συνέχεια να κάνει νόημα πως όλα είναι καλά. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της πίστας, για προληπτικούς λόγους και-φυσικά-ο αγώνας τελείωσε πρόωρα για αυτούς, ενώ η κόκκινη σημαία οδήγησε σε μεγάλη διακοπή τον αγώνα.

Σε θρίαμβο της Mercedes εξελίχθηκε το πρώτο Grand Prix της σεζόν, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να τερματίζει πρώτος μπροστά από τον ομόσταβλό του Λιούις Χάμιλτον. Αυτή ήταν η 15η νίκη για τον Γερμανό και η δεύτερη στην Αυστραλία.Στην τρίτη θέση ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, τέταρτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull και πέμπτος ο Φελίπε Μάσα με Williams.

Το ξεκίνημα δεν έδειχνα καλό για τις Mercedes καθώς με το… καλημέρα οι Ferrari των Φέτελ και Ραϊκόνεν βρέθηκαν μπροστά από τις Mercedes των Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ, που είχαν πάρει τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες.Στο 18ο γύρο κόπηκε η ανάσα κοινού και τηλεθεατών από το τρομακτικό ατύχημα που είχαν η McLaren του Αλόνσο με τη Haas του Γκουτιέρες και η κόκκινη σημαία που υψώθηκε οδήγησε σε διακοπή αρκετών λεπτών τον αγώνα.

Με τον Κβίατ να μην ξεκινά καν τον αγώνα λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στη Red Bull και τον Ρίο Χαριάντο να «μένει» λόγω βλάβης της Manor στον 20ο γύρο, οι εγκαταλείψεις έφτασαν τις πέντε στον 24ο γύρο, όταν το μονοθέσιο του Κίμι Ραϊκόνεν έπιασε φωτιά και τον έθεσε εκτός αγώνα. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ένας ακόμη πιλότος, ο Μάρκους Έρικσον, προδόθηκε από το μονοθέσιό του (Sauber).

Ο δεύτερος αγώνας της σεζόν θα γίνει σε δύο εβδομάδες (1-3 Απριλίου) στο Μπαχρέιν.

Το «χορταστικό» μενού της ημέρας φάνηκε από την εκκίνηση, όπου οι δύο Ferrari των Φέτελ και Ραϊκόνεν ξεπήδησαν μπροστά από τις Mercedes των Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ, που είχαν πάρει τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες.

Στο 18ο γύρο κόπηκε η ανάσα κοινού και τηλεθεατών από το τρομακτικό ατύχημα που είχαν η McLaren του Αλόνσο με τη Haas του Γκουτιέρες και η κόκκινη σημαία που υψώθηκε οδήγησε σε διακοπή αρκετών λεπτών τον αγώνα.

Με τον Κβίατ να μην ξεκινά καν τον αγώνα λόγω ηλεκτρικού προβλήματος στη Red Bull και τον Ρίο Χαριάντο να «μένει» λόγω βλάβης της Manor στον 20ο γύρο, οι εγκαταλείψεις έφτασαν τις πέντε στον 24ο γύρο, όταν το μονοθέσιο του Κίμι Ραϊκόνεν έπιασε φωτιά και τον έθεσε εκτός αγώνα. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ένας ακόμη πιλότος, ο Μάρκους Έρικσον, προδόθηκε από το μονοθέσιό του (Sauber).

Ενώ, λοιπόν, ο Μαξ Φερστάπεν έβριζε την ομάδα του στο team radio επειδή η Toro Rosso επέλεξε να μπει στα πιτ πρώτος ο ομόσταβλός του, Κάρλος Σάινθ, οι Mercedes εκμεταλλευόμενες τη δυναμική τους αποκατέστησαν την τάξη και άφησαν τρίτο τον Φέτελ (που λίγο πριν το τέλος είχε μια έξοδο από την πίστα χωρίς συνέπειες), με τον Ρόσμπεργκ όμως να είναι μπροστά από τον Χάμιλτον μέχρι το τέλος.









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...