ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ! "100 χρόνια χρειάζονται για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών από την Ελλάδα !

Το Ινστιτούτο Bruegel, αποδίδοντας τις ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, τονίζει τον κίνδυνο "εγκλωβισμού" χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα.

Η Ε.Ε. θα έπρεπε να είναι αρωγός στην εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης, αλλά αντίθετα προσπαθεί να βρει τρόπους για να παγιδευτούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε μία χώρα που έχει πλήξει βαθύτατα η οικονομική κρίση και που αδυνατεί να διαχειριστεί οικονομικά το πρόβλημα.

Το Ινστιτούτο τονίζει πως ίσως χρειαστούν μέχρι και 100 χρόνια για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών, αν οι διαδικασίες που έχει επιβάλει οι Ε.Ε. συνεχιστούν με τους σημερινούς ρυθμούς. Μάλιστα το Ινστιτούτο τονίζει πώς μέσα στο 2015, διέσχισαν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ελλάδα, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι, από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους οι 4.000.

Συγκριτικά με το 2014, ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν δια θαλάσσης στην Ελλάδα από Τουρκία, είναι 20πλάσιος. Μόνο μέσα στο 2016 έχουν φθάσει 74.053 άνθρωποι, ενώ το Ινστιτούτο εκτιμά πως μέρα με τη μέρα ο αριθμός θα αυξάνεται.

Για τους περισσότερους μετανάστες, η Ελλάδα αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας με τη Δύση, καθώς η πλειοψηφία δε θέλει να παραμείνει στη χώρα μας. Ο "εγκλωβισμός" ξεκίνησε όταν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εκκίνησε τη διαδικασία παρακολούθησης των κυρίων σημείων εισόδου της Ευρώπης τον Ιούλιο του 2015. Τα επίσημα στοιχεία φανερώνουν πως περισσότεροι από 700.000 πρόσφυγες έχουν φύγει για τα Σκόπια από τη χώρα μας.

Αντί λοιπόν η Ε.Ε. να βοηθά στον απεγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών, τους παγιδεύει στη χώρα μας, στέλνοντας δυνάμεις στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...