«Ήθελε και η Μέρκελ Grexit μετά το δημοψήφισμα,αλλά της άλλαξε γνώμη ο Ολάντ» !

Δεν ήταν μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος πρότεινε ή κι επέμενε για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το Grexit φέρεται να το ήθελε και η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η Ανγκελα Μέρκελ συζητούσε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2015. Μετά από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στο οποίο προσέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 6 Ιουλίου η Μέρκελ παρακάθησε σε δείπνο το οποίο της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ. Σε αυτό, η καγκελάριος, ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση Σόιμπλε, ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, δεν άφηνε ανοιχτό κανένα παράθυρο διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γάλλος πρόεδρος αντέδρασε έντονα, λέγοντας στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.

Λίγες ημέρες μετά στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...