Εταιρείες ΚΟΛΟΣΣΟΙ της Τεχνολογίας “πολεμούν” το FBI κατά του φακελώματος !

Ύστερα από τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Apple και του FBI, σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, το Facebook και το Twitter τάχθηκαν στο πλευρό της Apple. Και οι τρεις εταιρίες έρχονται αντιμέτωπες με το FBI, το οποίο προσπαθεί να βάλει χέρι στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, με στόχο την διάλυση της ιδιωτικότητας.

Τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης στην Apple, ενώ δηλώνουν πως θα πολεμήσουν με σθένος κάθε απόπειρα παραβίασης δεδομένων και προσωπικού απορρήτου.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ, απαίτησε από την Apple να συνεργαστεί άμεσα με τις αρχές ώστε να γίνει παράκαμψη της ηλεκτρονικής προστασίας του iPhone του Ριζουάν Φαρούκ, που είχε τελέσει δολοφονική επίθεση σε νοσοκομείο του Σαν Μπερναντίνο τον περασμένο Δεκέμβριο. Το FBI είχε υποβάλλει αίτημα για πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού.

"Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και εκφράζουμε την πλήρη συμπόνοια μας στα θύματα της τρομοκρατίας", αναφέρει το Facebook. “Εκείνοι που επιδιώκουν να επαινέσουν, να προωθήσουν ή σχεδιάζουν τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις υπηρεσίες που παρέχουμε”.

“Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να πολεμούμε με σθένος ενάντια στις απαιτήσεις που ζητούν από τις εταιρείες να αποδυναμώσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους. Αυτές οι απαιτήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ανατριχιαστικό δεδικασμένο, ενώ παράλληλα θα παρεμποδίζει τις προσπάθειες των εταιρειών να παρέχουν ασφάλεια στα προϊόντα τους”.

Οι εταιρίες φοβούνται πως η κίνηση αυτή θα δώσει βήμα στο μέλλον για άμεση πρόσβαση στα δεδομένα όλων μας, αν και οι Αρχές δηλώνουν πως θέλουν μόνο τα δεδομένα που υπάρχουν στο κινητό του Φαρούκ.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...