ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ! Δείτε πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα !

Σύμφωνα με αποκάλυψη της ισπανικής εφημερίδας El Publico, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα ποσό διπλάσιο από τα χρήματα που έχει λάβει η χώρα μας από τους εταίρους.

Η εφημερίδα ερεύνησε στοιχεία από μελέτες γνωστών και αξιόπιστων Ισπανών οικονομολόγων και ιστορικών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως το χρέος της ναζιστικής Γερμανία υπερκαλύπτει το ελληνικό. Μάλιστα, μόνο από το αναγκαστικό δάνειο που επέβαλλε ο Χίτλερ, η Γερμανία μας χρωστά 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως, ένας Ισπανός καθηγητής Ιστορίας, ο Εδμούνδο Φαγιάνας Εσκουέρ, υποστηρίζει αν το τότε κατοχικό δάνειο των 3 δισεκ. ευρώ, ισοδυναμεί σήμερα με 163.800 δίσ. ευρώ. Για τον υπολογισμό αυτό έχει εφαρμοσθεί ως σημείο αναφοράς το μέσο επιτόκιο των αμερικανικών ομολόγων.

Ο καθηγητής Ιστορίας Κάρλος Σανθ Ντίαθ, υποστηρίζει πως το ποσό ποτέ δεν επιστράφηκε, ακόμη η κατοχή των Γερμανών στην Ελλάδα ήταν μία από τις βιαιότερες που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη, αφού εκτός από την οικονομική καταστροφή, έφερε τεράστιες απώλειες ανθρωπίνων ζωών από πείνα, κακουχία, βασανιστήρια και εκτελέσεις.

Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, ο πρώτος καθηγητής υπολογίζει πως τα χρέη για τις καταστροφές ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ. Παράλληλα όμως, ο Γάλλος οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί, θεωρεί πως το ποσό που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας είναι περίπου 575 δισ. ευρώ!

Αν η Γερμανία ήταν συνεπής στην αποπληρωμή του δανείου και τηρούσε τις δεσμεύσεις της, η Ελλάδα τώρα θα είχε λύσει το οικονομικό πρόβλημα και δε θα απαιτούνταν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού, του οποίου του παπαγαλίζουν καθημερινά πως οι Γερμανοί είναι σωτήρες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...