ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ! Οι «βόμβες» των τουρκικών προκλήσεων, της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και του προσφυγικού ! Τα «χατίρια» του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα !

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η κατάσταση σε Αιγαίο, Τουρκία αλλά και εντός της χώρας προκαλεί ανησυχία σε τρία μέτωπα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real News, το πρώτο έχει να κάνει με την «παραβατική» συμπεριφορά της Τουρκίας που διαρκώς κλιμακώνεται, το δεύτερο με τις πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και το τρίτο έχει να κάνει με το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

Παράλληλα, η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις της νατοϊκής αποστολής στο Αιγαίο. Μπορεί να ανακοινώθηκε η συμφωνία τα ξημερώμτα της Πέμπτης από τη Συμμαχία, ωστόσο είναι αμφίβολο κατά πόσο αυτή μπορεί να λειτουργήσει καθώς το ΝΑΤΟ κάνει τα χατίρια στην Τουρκία. Ένα από αυτά είναι η εξαίρεση του Καστελόριζου από τις περιοχές περιπολιών του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι οι νατοϊκοί έχουν συμπεριλάβει το νησί στις περιοχές αποβίβασης μεταναστών και προσφύγων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι πληροφορίες που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ήταν ανησυχητικέ και γι” αυτό δόθηκε εντολή για αυξημένη επαγρύπνιση των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπήρξαν εκτιμήσεις για τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ακόμα και για μέσα στο Σαββατοκύριακο.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...