Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό επιχείρησε ο Ν. Μαζιώτης !

Νέα μεγάλη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού αυτή την φορά του 46χρονου Νίκου Μαζιώτη και όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τους Παλαιοκώστα-Ριζάι και Βλαστό φαίνεται να αποτράπηκε την τελευταία στιγμή το απόγευμα της Κυριακής.

Εξετάζονται πληροφορίες ότι πρωταγωνίστρια της «πειρατείας» του ελικοπτέρου μπορεί να ήταν η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία αναζητείται την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από πολυτελές ξενοδοχείο της Ερμιονίδας και προσγειώθηκε τελικώς στην περιοχή των Ερυθρών, κοντά στη Θήβα, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος της ενόπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «ταξίδι» του ελικοπτέρου σταμάτησε ύστερα από αντίδραση του πιλότου και πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα σε αυτό. Η γυναίκα άφησε μέσα στο ελικόπτερο αντικείμενα που είχε χρησιμοποιήσει και μία περούκα και επιχειρείται η ταυτοποίηση γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο πιλότος του αεροσκάφους φέρεται να έχει αναγνωρίσει, με σχετική βεβαιότητα, τη σύντροφο του Ν. Μαζιώτη, η οποία ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Σημειώνεται ότι ο Ν. Μαζιώτης είχε εξαφανισθεί το καλοκαίρι του 2012 και είχε συλληφθεί δύο χρόνια αργότερα στο Μοναστηράκι. Τις τελευταίες εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις ενέργειες της δεύτερης φάσης του Επαναστατικού Αγώνα, δηλαδή την περίοδο της φυγής του Ν. Μαζιώτη.

Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. τηρεί για την πειρατεία του ελικοπτέρου «απόλυτη μυστικότητα», ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ενόπλων. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009 απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο οι μεγαλοποινικοί Βασίλης Παλαιοκώστας (παραμένει ακόμη και σήμερα άφαντος) και Άλκετ Ριζάι. Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...