Είδηση: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Ευθύμιο Μπουλούτα, στενό συνεργάτη του Βγενόπουλου !

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον στενό συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπολου, Ευθύμιο Μπουλούτα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του politis-news.com. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, το επόμενο διάστημα αναμένονται στην Αθήνα Κύπριοι ανακριτές για να ανακρίνουν και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Το δημοσίευμα του politis-news.com αναφέρει χαρακτηριστικά:

Εκδόθηκαν πριν από λίγο δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων στην πρώτη ποινική υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα σε επαρχιακό Δικαστή.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας θα σταλούν προς εκτέλεση βάσει της προνοούμενης διαδικασίας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα εντάλματα σύλληψης εναντίον Μπουλούτα και του Φόρου που διαμένουν στην Ελλάδα όταν παρέλειψαν να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για την παραπομπή των κατηγορουμένων στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο είχε προηγουμένως απορρίψει τη θέση που προέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων περί κακής επίδοσης του κατηγορητηρίου και μη αναγκαιότητας της παρουσίας των πελατών τους για σκοπούς παραπομπής τους εφόσον εκπροσωπούνται από δικηγόρο.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, όπως προκύπτει μέσα από το κατηγορητήριο, η παρουσία των κατηγορουμένων ήταν απαραίτητη για σκοπούς παραπομπής τους. Το Δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι η επίδοση των κατηγορητηρίων στους δύο κατηγορούμενους ήταν καλή.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει τη διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο για τις 18 Μαρτίου στις 9 το πρωί προκειμένου να δοθεί χρόνος για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου εμφανίστηκαν κανονικά στο δικαστήριο και υπέγραψαν εγγυήσεις για εξασφάλιση της παρουσίας τους στην επόμενη δικάσιμο.

Όλοι κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία για την διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...