Τελεσίγραφο Ρωσίας σε ΗΠΑ: "Αν επιτρέψετε τουρκική εισβολή στην Συρία τότε έχουμε πόλεμο" ! Ενισχύει τις δυνάμεις του το ΝΑΤΟ !

Τελεσίγραφο έστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ να μην επιτρέψει στην Τουρκία να εισβάλει στην Συρία και προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι αν απαιτηθεί θα πολεμήσει ακόμη και σε δύο μέτωπα. Για να γίνει κατανοητή η Μόσχα έστειλε τα Su-35S σε περιπολία στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Σε πολεμικό συναγερμό βρίσκεται και το ΝΑΤΟ. "Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας για πρώτη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου" ανακοίνωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτεμπεργκ.

"Η Μόσχα υποθέτει ότι ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να διεξάγει μία μεγάλης κλίμακας εισβολή στην Συρία. Ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ και στον οποίο περιλαμβάνεται η Τουρκία ελπίζω να μην προχωρήσουν σε ένα τέτοιο απερίσκεπτο και απεγνωσμένο σχέδιο" τόνισε ο Σ.Λαβρόφ.

"Η Ουάσιγκτον δεν θα είχε πρόβλημα η Ρωσία να πολεμήσει σε δύο μέτωπα, δεν είμαι οπαδός της συνωμοσιολογίας αλλά κάποιοι στην Ουάσιγκτον θέλουν η Ρωσία να εμπλακεί σε δύο μέτωπα ...Ουκρανία-Donbass και Συρία . Γνωρίζουμε τι θέλουν τα "γεράκια" της Ουάσιγκτον" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την Τουρκία ότι διατηρεί συνεχώς επικοινωνία με τους ηγέτες του ISIS και σχεδιάζουν μαζί μια νέα προσέγγιση στον πόλεμο στην Συρία καθώς η Ρωσική Αεροπορία έκοψε όλους τους δρόμους ανεφοδιασμού.

"Η Μόσχα έχει πληροφορίες ότι οι διοικητές του ISIS συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με την τουρκική ηγεσία" είπε ο Σ.Λαβρόφ.

"Οι αεροπορικές μας επιδρομές στην Συρία διέλυσαν τις παραδοσιακές γραμμές ανεφοδιασμού και λαθρεμπορίου και οι Τούρκοι συζητούν τη δημιουργία νέων ζωνών ασφαλείας του ISIS".

"Φυσικά τέτοιες ζώνες συνιστούν παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου και θα κλιμακώσουν τις εντάσεις ουσιαστικά και θεμελιωδώς" είπε ο Σ.Λαβρόφ.

Στο στόχαστρο μπήκε και η καγκελάριος Ά.Μέρκελ η οποία κατηγόρησε την Ρωσική Αεροπορία για την αυξημένη ροή προσφύγων στην Ευρώπη.

"Μείναμε έκπληκτοι, η Α.Μέρκελ δεν είπε λέξη για τους τρομοκράτες στην Συρία οι οποίοι υποστηρίζονται με πυρομαχικά, οπλισμό και άλλες προμήθειες από την Τουρκία και η οποία εκβιάζει την ΕΕ με το προσφυγικό" τόνισε ο Σ.Λαβρόφ.

Ταυτόχρονα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κράτη του Κόλπου να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία.

"Αν οι συνομιλίες για την Συρία δεν φέρουν αποτέλεσμα ή δεν ξεκινήσουν καν, τότε είναι πιθανό κάποιες χώρες καθοδηγούμενες από προσωπικό μίσος για τον πρόεδρο Μ.Άσαντ να προχωρήσουν σε λύση μέσω ισχύος, το γνωρίζουμε αυτό. Μια στρατιωτική παρέμβαση είναι πιθανή καθώς η Σ.Αραβία ήδη το ανακοίνωσε" τόνισε ο Σ.Λαβρόφ.

"Γνωρίζουμε ότι ανατινάξαμε το σχέδια των Τούρκων στην Συρία και τώρα προσπαθούν να παρακινήσουν τις ΗΠΑ" είπε ο Σ.Λαβρόφ σχετικά με το δίλημμα που έθεσε χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην Ουάσιγκτον "ή εγώ ή οι Κούρδοι".

Παράλληλα το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει την τουρκική αεράμυνα καθώς στέλνει α/α συστήματα Patriot στην Τουρκία ανακοίνωσε ο γ.γ Jens Stoltenberg.

"Συμφωνήσαμε να στείλουμε AWACS, αυξημένη ναυτική παρουσία σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και ανάπτυξη Patriot για να ενισχυθεί η αεράμυνα της Τουρκίας" είπε ο Stoltenberg μετά την συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, η Βρετανία στέλνει πέντε επιπλέον πολεμικά πλοία ώστε να ενισχύσει τη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ με 530 άτομα ναυτικό προσωπικό και 6.000 στρατιώτες που θα μετακινούνται εκ περιτροπής στις εξής χώρες: Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Ρουμανία.

Θα σταλούν επίσης α/α συστήματα, μαχητικά και ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα στέλνει την φρεγάτα HMS Iron Duke (Type 23), ένα αντιτορπιλικό κλάσης Type-45 και τρία ναρκαλιευτικά.

Αυτό ανακοίνωσε ο Βρετανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Sir Adam Thomson και τόνισε ότι πρόκειται "για μια πιο δυναμική προσέγγιση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ενισχύουμε την παρουσία στα ανατολικά και στα νότια".

"Αυξάνοντας την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στους εχθρούς μας ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας. Το 2016 θα εστιάσουμε στην Βαλτική και θα στείλουμε πλοία μας εκεί".

"Η ουσιαστική ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στην Συρία και στην ανατολική Μεσόγειο μετατόπισε την στρατηγική ισορροπία και αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή" είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Ρωσίας Aleksandr Grushko απάντησε ότι "η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη δεν θα μείνει αναπάντητη, η Ρωσία δεν θα συμβιβαστεί σε ζωτικά συμφέροντα ασφαλείας".

Τέλος, οι ΗΠΑ στέλνουν F-15C στην "ουδέτερη" Φινλανδία εξαιτίας της "αυξημένης ρωσικής δραστηριότητας" όπως ανακοινώθηκε...

Τα ρωσικά ΜΜΕ συνεχίζουν την εκτενή αναφορά τους στην συνάντηση Ά.Μέρκελ- Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας πως η πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προφυγικό είναι μια παγίδα που στήνουν οι δυο τους ώστε να ενισχυθεί η νατοϊκή παρουσία στην περιοχή...

"Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε μέσο να σύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με την Ρωσία"...

Τα ρωσικά πλοία BSF Azov 151 και BF Minsk 127 κατευθύνονται Συρία.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...