Καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία !

Σε κρίσιμο σημείο έχει φτάσει ξανά το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης συζητήθηκε η πιθανότητα πληρωμής ενός μόνο τμήματος από το συνολικό μέρισμα που δικαιούνται οι 284.000 συνταξιούχοι που ανήκουν στο Δημόσιο. 

Πάντως φαίνεται πως βρέθηκε λύση της τελευταίας στιγμής, αφού θα πληρωθούν κανονικά αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ανάγκες υπερκαλύπτουν τα έσοδα, καθώς ανέρχονται σε 36 και 10 εκ. ευρώ αντίστοιχα. 

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα χρειάστηκε η χορήγηση ολιγοήμερου δανείου, το οποίο ανερχόταν σε εκ. ευρώ. 

Το δάνειο χορηγήθηκε από το ΕΤΕΑ και πρέπει να επιστραφεί.

Παράλληλα, στο ΙΚΑ παρατηρήθηκε μείωση των εσόδων κατά 8% μέσα στον Ιανουάριο, αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής φόβος για χειροτέρευση της κατάστασης.

Τα επίσημα στοιχεία φανερώνουν πως ο Ιανουάριος ήταν χειρότερος μήνας των τελευταίων τριών ετών για το Ίδρυμα, αφού μέσα σε ένα έτος τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές υποχώρησαν σε 890,5 εκ. ευρώ, από τα 958,7 εκ. ευρώ που είχαν καταγραφεί για τον Ιανουάριο του 2015.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...