"Βόμβα" από Γ.Μουζάλα για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: "Φοβάμαι λάθος χειρισμούς" !

Με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι στη Λέσβο και την έναρξη των περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας,τους φόβους του γύρω από το θέμα των ΝΑΤΟϊκών περιπολιών στο Αιγαίο, σε ένα θέμα το οποίο χαρακτήρισε «πολύ λεπτή υπόθεση» ενώ η πραγματική βόμβα ήταν ότι εξέφρασε φόβο για λάθοις χειρισμούς στο Αιγαίο!

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Κάτω από την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, υποκρύπτεται το κλείσιμο των συνόρων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ενέργεια η οποία διασπά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί να τιμωρούνται οι χώρες που έχουν αυτήν τη συμπεριφορά τιμωρείται η Ελλάδα».

Αναφορά και στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ έκανε ο Έλληνας υπουργός τονίζοντας: «Πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα περιορίσει την προσφυγική ροή κάνοντας διασώσεις, όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει δηλωθεί. Θα πρέπει να δούμε τα υπηρεσιακά σχέδια και μέσα μας ένας μικρός φόβος μπορεί να υπάρχει ότι μπορούν να γίνουν λάθος χειρισμοί. Νομίζω όμως ότι η πρόθεση είναι φανερή και αυτή είναι να διασωθούν οι πρόσφυγες που πραγματοποιούν το πέρασμα του Αιγαίου».

Μάλιστα σε συνέδριο με θέμα "Η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση" που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στη Μυτιλήνη, με προσκεκλημένους εκπροσώπους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και μέλη ανθρωπιστικών οργανισμών και εθελοντικών οργανώσεων αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα για το τι πρόκειται να γίνει με τους λαθρομετανάστες.

Έτσι στο "παρών" που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην ομιλία του επικεντρώθηκε στην περιγραφή της αλλαγής στάσης της ευρωπαϊκής πολιτικής στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Πέντε μήνες μετά τις πρώτες ευρωπαϊκές αποφάσεις για καταγραφή, μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση, σήμερα "η μετεγκατάσταση δεν ακούγεται, η επανεγκατάσταση δεν ακούγεται, ακούγονται μόνο η καταγραφή και όλο και πιο έντονα κατηγορίες για τη χώρα μας".

Δηλαδή πλέον οι Ευρωπαίοι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη λαθρομεταναστών!

Την ίδια ώρα, "έχουμε κλείσιμο συνόρων με φράχτες, επαναφορά συνοριακών ελέγχων, μια τεράστια αύξηση της προσπάθειας να ενοχοποιηθεί η χώρα μας. Λένε ψέματα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στηριζόμενοι σε ένα μικρό κομμάτι αλήθειας".






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...