Νέα εμπλοκή στα Ίμια ! Όλη η αλήθεια που κρύβουν !

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο έγινε στα Ίμια λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, μέλη των Λιμενικών Δυνάμεων και των δύο χωρών αποβιβάστηκαν ένοπλοι στα Ίμια.

Το επεισόδιο κράτησε έξι ώρες και συνέβη σε μία περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έβλεπε διακυμάνσεις. Εκείνη την ημέρα προωθούνταν στη Βουλή η ψήφιση του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα, ενώ στην Τουρκία υπήρχε ακυβερνησία, αφού ο Ερντογάν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Λιμενικό, 27 Σύροι μετανάστες διασώθηκαν από τον Λιμενικό της χώρας μας, κοντά στην περιοχή των Ιμίων. Τότε τα μέλη του Σώματος είχαν διαχειριστεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα το ζήτημα της διάσωσης αλλά και το άσχημο κλίμα που προκλήθηκε από την παρουσία των Τουρκικών σκαφών.

Η κατάσταση όμως χειροτέρευσε, όταν τα ραντάρ κατέγραψαν κινήσεις πλησίον των Ιμίων. Παράλληλα, το γραφείο του Λιμενικού στην Κω, δεχόταν κλήσεις από μετανάστες που βρίσκονταν στα Ίμια. Εκείνοι λοιπόν ζητούσαν την παραλαβή τους από τις ελληνικές Αρχές για να συνεχίσουν μετά την πορεία τους προς την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα με τους Έλληνες Λιμενικούς έφθασαν και Τούρκοι. Οι ελιγμοί των σκαφών που ακολούθησαν και από τις δύο αποστολές ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι, αφού και οι δύο δυνάμεις πάλευαν για κυριαρχία σε μικρό χώρο. Τελικά κατάφεραν όλοι να αποβιβαστούν με όπλα στα χέρια, ενώ υπήρξε και κάποιας μορφής διαπληκτισμός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών, οι οποίοι κλήθηκαν να διαχειριστούν πολιτικά την κρίση που προέκυψε.

Καθ ' όλη τη διάρκεια των έξι ωρών θα μπορούσε κάποιος να τραβήξει όπλο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν ύστερα από διπλωματικές παρεμβάσεις, οι οποίες οδήγησαν εν τέλει σε εκκένωση των Ιμίων και από τις δύο πλευρές.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...