ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Κάμερον: Στις 23 Ιουνίου αποφασίζουμε για το μέλλον μας στην ΕΕ !

Στις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Βρετανία το δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε έξω από την Downing Street ο πρωθυπουργός David Cameron. "Η έξοδος από την ΕΕ, θα απειλήσει την οικονομική και εθνική μας ασφάλεια", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός.

"Προσεγγίζουμε μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε στη ζωή μας. Η απόφασή μας στο δημοψήφισμα αποδεικνύει πώς θέλουμε να δούμε τη χώρα μας και πώς θέλουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές", ανέφερε.

"Δεν αγαπώ τις Βρυξέλλες. Αγαπώ τη Βρετανία. Είμαι ο πρώτος που θα συμφωνήσω πως η ΕΕ χρειάζεται να βελτιωθεί σε πολλά σημεία. Αλλά δεν θα πω ποτέ πως η χώρα μας δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εκτός της Ευρώπης. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Το ερώτημα είναι αν πιστεύετε πως θα είμαστε καλύτερα, ασφαλέστεροι και δυνατότεροι εκτός της ΕΕ. Εσείς θα το αποφασίσετε αυτό, και αυτή την απόφαση θα τη στηρίξω με όλη μου τη δύναμη", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται τη Δευτέρα να ανακοινώσει και επισήμως το δημοψήφισμα στη βρετανική βουλή, αφήνοντας τέσσερις μήνες για την εκστρατεία.


ΠΗΓΗ