Ετοιμάζονται για τον μεγάλο πόλεμο 19 κράτη !

Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Σαουδική Αραβία με την συμμετοχή 19 χωρών!

150.000 στρατιώτες και 300 μαχητικά με εκατοντάδες άρματα μάχης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από τις 19 μουσουλμανικές χώρες.

Η άσκηση φέρει την ονομασία “Ra’ad Al-Shamal” (Northern Thunder). Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Εμιράτων, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, του Σουδάν, της Τυνησίας, του Μαρόκου, της Μαυριτανίας, του Τζιμπουτί, Κομόρες, του Πακιστάν, της Μαλαισία, της Σενεγάλη, του Τσαντ, των Μαλδίβες και του Μαυρικίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου.

Η Σ. Αραβία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας στο μέτωπο της Συρίας και αναμένεται η άφιξη μαχητικών της Βασιλικής Αεροπορίας της χώρας στη βάση του Ιντσιρλίκ.

Επιπλέον η Σαουδική Αραβία και το Ιράν έχουν φτάσει στο σημείο να εξαπολύουν εκατέρωθεν απειλές με τους πρώτους να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν και πυρηνικά τα οποία έχουν αγοράσει από το Πακιστάν. Η Δύση από την άλλη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς τόσο η εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία, όσο και το τεράστιο κύμα προσφύγων και παράνομων μεταναστών κυρίως στην Ευρώπη και των αντιδράσεων των Ευρωπαίων που όσο αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων τόσο αυξάνονται και οι αντιδράσεις, αποτελούν μεγαλύτερες προτεραιότητες.

Μετά τηνανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι είναι πρόθυμη να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, αν χρειαστεί, τα παιχνίδια πολέμου στη Μέση και στην Εγγύς Ανατολή θα μπορούσε επίσης να είναι μια δοκιμή της ετοιμότητας μάχης της Σαουδικής Αραβίας για μια πιθανή χερσαία επίθεση, σύμφωνα με αναλυτές.

Πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στα χρονικά, η Σαουδική μπορεί επίσης να επιθυμεί να τρομοκρατήσει τους εχθρούς της στην Υεμένη ( Χούτι και αντάρτες του εκδιωγμένου προέδρου, ώστε να μπορεί να ξεμπερδέψει σύντομα από μια επιδείνωση της κρίσης εκεί, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...