ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! Στις επόμενες 15 ημέρες θα γίνει το ΜΠΑΜ στο Αιγαίο !

Εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης που έλαβε χώρα στην Άγκυρα, η Τουρκία απουσίαζε από τη Σύνοδο Κορυφής για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Τελικά τα μέλη της Συνόδου αποφάσισαν πως τα σύνορα θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά για 15 ημέρες ακόμη, κι όταν περάσει ο χρονικός αυτός ορίζοντας θα δουν πως θα συνεχίσουν.

Την ίδια ώρα που ασκούνται πιέσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη για τη χάραξη κοινής πολιτικής σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης, η Αυστρία συνεχίζει τις απειλές της για κλείσιμο των συνόρων, ανακοινώνοντας πως θα γίνονται δεκτοί στη χώρα μόνο 80 μετανάστες ημερησίως. Γενικότερα, όλες αυτές οι πιέσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν ζητήματα και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, οι εισροή των προσφύγων στο Αιγαίο αυξήθηκε δραστικά τις τελευταίες ημέρες. Από την Τρίτη ως την Παρασκευή εισήλθαν περισσότερα από 11.000 άτομα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Μάλιστα, σχετικά με το ζήτημα στο Καστελόριζο, ανέφεραν πως οι κάτοικοι είναι μόνο 250, ενώ οι μετανάστες υπερβαίνουν τους 1.000.

Για το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένονται ακόμη περισσότερες μεταναστευτικές ροές, αν και όλα τα δεδομένα από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες δείχνουν πως θα χαλάσει ξανά ο καιρός. Τις επόμενες 15 ημέρες, δεδομένων των συνθηκών και του κυνηγητού που γίνεται στο Αιγαίο, οι Τούρκοι δουλέμποροι αναμένεται να ζητούν ακόμη περισσότερα χρήματα από τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας.

Σε αυτό το δεκαπενθήμερο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει το περιθώριο για διαπραγμάτευση, προκειμένου να ενταχθεί η Τουρκία ως μέλος στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο. Επομένως, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, οι Τούρκοι θα μπορούν να ασκούν περαιτέρω πιέσεις, απαιτώντας από το ΝΑΤΟ να μη συμμετάσχει στις υποτιθέμενες αποστρατικοποιημένες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, μέχρι τη Σύνοδο θα έχουμε άμεση σύνδεση του Αιγαίου με τη Συρία, ενώ αναμένεται ο Ερντογάν να εκβιάσει καταστάσεις, προκειμένου να πείσει την Ε.Ε. να μην αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση της Τουρκίας κατά της Συρίας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...