ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ; Γιατί τόση αναστάτωση; Τι λένε οι μετεωρολόγοι ! Πότε αναμένεται;

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για την επερχόμενη κακοκαιρία που αναμένεται να επηρεάσει και τη χώρα μας.


 Τίτλοι όπως «Ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 χρόνων», «Καιρικός Αρμαγεδδών» « και «Το φαινόμενο BigOne», θα θάψει στα χιόνια όλη την Ευρώπη έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες κυρίως το διαδίκτυο, αλλά και τον Τύπο γενικότερα. 

Η αλήθεια είναι πως, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά μοντέλα, η τάση του καιρού δείχνει να αγριεύει στην Ελλάδα μετά τις 18 Ιανουαρίου, με ψυχρή εισβολή από βορρά προς νότο και αναμένεται να πέσει κατακόρυφα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως τη βόρεια και τα ανατολικά προσήνεμα, που πιθανόν να δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, αν οι σημερινές προβλέψεις επαληθευτούν. 

Ωστόσο, ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να προβλέψει κάποιος με ακρίβεια, που και κυρίως πόσο θα χιονίσει, αφού τα τρεξίματα των παγκόσμιων μοντέλων, αλλάζουν συνεχώς. 

Πάντως, η τάση για ψύχος, φαίνεται να σταθεροποιείται όσο πλησιάζουμε στις επίμαχες ημέρες και τα μοντέλα επιμένουν. 

Μάλιστα, ακόμα και ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου, έσπευσε να προειδοποιήσει μέσα από τη σελίδα του, ότι πολλοί, αυτές τις μέρες, θα επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν το κοινό με τίτλους όπως αυτούς που προαναφέραμε.

 Ασφαλής πρόγνωση, αυτήν τη στιγμή, δε θα μπορούσε να γίνει αφού ακόμα τα στοιχεία είναι ρευστά. 

Οι μετεωρολόγοι ωστόσο κρατούν την τάση και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να μιλήσουν με περισσότερη ακρίβεια.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...