ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Συναγερμός ! Επιδημία θανάτων από τη γρίπη !

Οι υγειονομικές μονάδες έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, λόγω της έξαρσης που έχει λάβει ο ιός H1N1. Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει υπό την εποπτεία του την έξαρση που υπάρχει από την προσέλευση των ασθενών στα κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δηλαδή στα επείγοντα των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Έχει επιβεβαιωθεί πως ο αριθμός των περιστατικών έχει αυξηθεί.

Ο αριθμός των νεκρών έχει έφθασε τους 40, μεταξύ των οποίων και δύο μωρά μόλις 2 ετών. Ο επιβαρυμένος οργανισμός τους δεν επέτρεψε να αντεπεξέλθουν στον ιό της γρίπης, καθώς το ένα έπασχε από λευχαιμία και το άλλο από κάποια μορφή νευροπάθειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , συνολικά 59 άνθρωποι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω της γρίπης. 3 από αυτούς παρουσίασαν βαριά συμπτώματα και εισήχθηκσαν σε ΜΕΘ. Ο ένας στο νοσομείο "Σωτηρία" κι οι υπόλοιποι στο "Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης. Εκεί επιβεβαιώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον ιό H1N1.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ, η επέλαση του ιού πλήττει θανάσιμα τους αδύναμους και ανοσοκατεσταλμένους οργανισμού. Οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν πως το αντιγριπικό που κυκλοφορεί καλύπτει απόλυτα τα στελέχη του ιού.

ΠΗΓΗ