ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Γαλλία: Η πρώτη χώρα που αλλάζει όλα τα δεδομένα ! "πλαστικό χρήμα" για συναλλαγές από το πρώτο ευρώ !

Τέλος το ρευστό για την Γαλλία, αφού εδώ και λίγο καιρό χρησιμοποιείται "πλαστικό χρήμα" για συναλλαγές από το πρώτο ευρώ. Ο τότε Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, έλαβε κάποια μέτρα, προκειμένου να προωθήσει τη χρήση πλαστικού χρήματος, τα οποία εφαρμόσθηκαν άμεσα.

Όσοι έχουν ζήσει ή επισκεφτεί τη Γαλλία, γνωρίζουν πως είναι απόλυτα γενικευμένη η χρήση κάρτας. Οι κάρτες πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα διόδια, μέχρι και σε μηχανήματα εισιτηρίων του μετρό. Το μέτρο αυτό έχει επεκταθεί και στο λιανικό εμπόριο, αφού κάποιος μπορεί να αγοράσει με κάρτα οτιδήποτε κοστίζει ένα ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Σαπέν είχε ως στόχο την απλοποίηση της ζωής των συμπατριωτών του, διασφαλίζοντας παράλληλα τις συναλλαγές και στηρίζοντας την καινοτομία. Η επιθυμία του, να γίνεται δεκτή η κάρτα από το πρώτο ευρώ από όσο δυνατόν περισσότερους εμπόρους κι επιχειρηματίες, προϋποθέτει μείωση των επιβαρύνσεων, που συνεπάγεται η χρήση της κάρτας για τις τράπεζες.

"Οι συνομιλίες μεταξύ των τραπεζών και των εμπόρων συνεχίζονται και πρέπει σύντομα να ολοκληρωθούν", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ