Ένταση στα Δαρδανέλια - Βίντεο: Τουρκικό υποβρύχιο απειλητικά κοντά στο αποβατικό "Tsezar Kunikov" πρωταγωνιστή του επεισοδίου με τον Α/Α πύραυλο !

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΥΠΟ ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ !

Τουρκικό υποβρύχιο «συνοδεύει» πλοίο του ρωσικού Nαυτικού στο στενό των Δαρδανελλίων, στο πέρασμα για τη θάλασσα του Μαρμαρά: Πρόκειται για το αποβατικό Τsezar kunikov και είναι το ίδιο στο οποίο επαίβενε ο ναύτης που κρατούσε το φορητό α/α.



Μετά την δημοσιοποίηση της φωτό με τον Ρώσο πεζοναύτη του ρωσικού αποβατικού πλοίου "Caesar Kunikov", που απεικονίζεται (πρώτο το pronews.gr αποκάλυψε την φωτογραφία στην Ελλάδα) να είναι στην γέφυρα του πλοίου σε ετοιμότητα για βολή φορητού αντιαεροπορικού πυραύλου SA-16 (9K32 Strela-2), η Τουρκία δημιουργεί αφορμές κάθε ημέρα σχεδόν για να επιχειρήσει να κλείσει τα Στενά και να παραβιάσει την Συνθήκη του Μοντρέ.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος απλά προστάτευε το πλοίο σπό ασύμμετρη επίθεση από αέρος, καθώς υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ισλαμιστές τρομοκράτες θα απογειώνονταν με ελαφρό αεροσκάφος από τουρκικό αεροδρόμιο και θα έπεφταν επάνω σε ρωσικό αποβατικό που θα κατευθυνόταν προς την Συρία μέσα στα Στενά!

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, σε κάθε πλοίο υπήρχαν τέσσερις χειριστές MANPAD την ώρα που περνούν τα πλοία από τα Στενά που κάλυπταν τα τέσσερα σημεία του ιρίζοντα, έτοιμοι να αναχαιτίσουν οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση από αέρος!


Το ρωσικό αποβατικό "Caesar Kunikov", κλάσης Ropuch-1 διαθέτει οκτώ εκτοξευτές 9K32 Strela-2 για εγγύς αντιαεροπορική προστασία, 44 εκτοξευτές ρουκετών και δύο δίδυμα πυροβόλα των 57mm οπότε όλοι στην Τουρκία αναρωτιούνται προς τι ο συμβολισμός του Ρώσου πεζοναύτη με το MANPAD

Είναι η τρίτη κατά σειρά προκλητική ενέργεια των Τούρκων κατά του ρωσικού Ναυτικού μέσα σε τρεις ημέρες μετά την παρολίγο σύγκρουση τουρκικού κατασκοπευτικού σκάφους με ρωσικό αντιτορπιλικό ανοιχτά της Λήμνου την Κυριακή, και παρόμοια απόπειρα κατά κομβόι ρωσικών πλοίων που μετέφεραν δύο εξέδρες πετρελαίου στην Κριμαία στην Β.Θάλασσα.

Είναι πλέον σαφές ότι οι Τούρκοι επιχειρούν προβοκάτσιες για να βρουν αφορμή να κλείσουν τα Στενά. Είναι επίσης σαφές ότι δεν δρουν μόνοι τους. Άλλοι θέλουν το κλείσιμο των Στενών και βρίσκονται πέραν του Ατλαντικού.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...