Πρώην αξιωματούχος της CIA: Οι ΗΠΑ ξέρουν τα πάντα για την Τουρκία και το λαθρεμπόριο πετρελαίου !

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Ο μόνος πόλεμος στον οποίο βρίσκεται είναι ενάντια στη συριακή κυβέρνηση και αφορά στο κουρδικό ζήτημα, είπε ο Φίλιπ Τζιράλντι (Philip Giraldi), πρώην αξιωματούχος της CIA.

Εάν οι Κούρδοι ιδρύσουν το δικό τους κράτος θα πάρουν το 30% της παρούσης τουρκικής επικράτειας, είπε ο Τζιράλντι μιλώντας στο ρωσικό Gazeta.Ru. «Αυτός είναι ο εφιάλτης του Ερντογάν. Η πολιτική του στη Συρία πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν από αυτή την οπτική».

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA επεσήμανε ότι η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού πάνω από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας ήταν στην πραγματικότητα μια προβοκάτσια που ενορχηστρώθηκε από σημαντικούς Τούρκους αξιωματούχους.

«Αλλά δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα τον υπερασπιζόταν και ότι η Ρωσία θα λάμβανε αποφασιστικά αντίμετρα. Τώρα ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει ένα βήμα πίσω. Λέει ότι επιθυμεί να μην είχε συμβεί η κατάρριψη. Αλλά αυτή συνέβη επειδή ο Ερντογάν το ήθελε», υπογράμμισε.

Ο Τζιράλντι στη συνέχεια εξήγησε, σύμφωνα με την άποψή του, γιατί οι ΗΠΑ κάνουν τα στραβά μάτια στο γεγονός ότι η Άγκυρα προωθεί τα δικά της συμφέροντα και σχεδιασμούς στη Συρία, μεταξύ των οποίων και η υποστήριξη των τρομοκρατών.

«Σε ότι αφορά στην Τουρκία υπάρχει δίλημμα στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική πολιτική στη Συρία είναι αδύνατη χωρίς την Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται μια βάση στην Τουρκία για να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές», είπε.

«Σε αυτή ακριβώς τη φάση, ο Ρώσος Πρόεδρος ενεργεί κατάλληλα. Είναι βέβαιος ότι το κλειδί για την επίλυση του πολέμου είναι η υποστήριξη σταθερών κυβερνήσεων στην περιοχή, στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Αμερικανός πρώην πράκτορας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις κατηγορίες ότι η οικογένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ιδιαίτερα ο γιος του, Μπιλάλ, εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο του πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ που αντλεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι κατηγορίες είναι αληθινές. Δεν είναι μυστικό. Οι πάντες έχουν δει τα βυτιοφόρα και τα χρήματα που πληρώνονται για αυτό το πετρέλαιο. Επί της ευκαιρίας, η Τουρκία έκανε το ίδιο με το Ιράν όταν βρισκόταν υπό κυρώσεις. Αγόραζε το ιρανικό πετρέλαιο. Όλες αυτές οι δουλειές ελέγχονται από τον γιο του Ερντογάν».

Οι ΗΠΑ δεν έκαναν τίποτα να σταματήσουν το λαθρεμπόριο που κάνει η οικογένεια Ερντογάν επειδή δεν ήθελαν να προκαλέσουν εντάσεις με την Άγκυρα, εξήγησε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...