Η Ρωσία θα αναγνώρισει επισήμως την γενοκτονία των Ποντίων !

Η Ελλάδα, εκτός από πολιτικό σύστημα που κινείται μεταξύ τσίρκου και επιθεώρησης έχει και παγκόσμιες πρωτοτυπίες.

Υπουργοί της αρνούνται να αναγνωρίσουν παγκοσμίως αποδεδειγμένες και τεκμηριωμένες γενοκτονίες, αλλά μόνον όταν αυτές στρέφονται εναντίον του έθνους που υποτίθεται ότι υπηρετούν από την θέση του υπουργού!

Η Ρωσία θα αναγνωρίσει επισήμως την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Εκτός λοιπόν από τον οικονομικό τομέα, τον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, η Ρωσία ετοιμάζει και ένα ακόμη χτύπημα, όσον αφορά στην ιστορία με τεράστιες ωστόσο και συμβολικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιεύθηκε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, την Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία. Η προτροπή αυτή κατατέθηκε από χιλιάδες πολίτες μέσω του διαδικτύου.

“Οι Έλληνες και οι Έλληνες της Ρωσίας στρέφονται προς τη Ρωσία και τις ρωσικές αρχές να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία”, αναφέρει συγκεκριμένα το κείμενο στο αναρτήθηκε στο «change.org».

“Κατά την περίοδο 1914 έως 1923, οι τουρκικές αρχές εξόντωσαν σκόπιμα 326.000 – 382.000 Έλληνες που ζούσαν ειρηνικά στο έδαφος του Πόντου από την αρχαιότητα. Για πάνω από εκατό χρόνια, η ψυχή των αθώων θυμάτων ζητά δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση προς τη Ρωσία, η οποία αυτά τα τραγικά χρόνια είχε γίνει ένα καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δραπέτευσαν από τις θηριωδίες των Τούρκων.

Κάνουμε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην Ρωσική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”, αναφέρουν στο αίτημα τους χιλιάδες πολίτες.

Μετά την τραγωδία του ρωσικού Su-24, η Κρατική Δούμα εισήγαγε νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς η Μόσχα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στην Άγκυρα για το πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που διέπραξε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...