Προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν: Γιατί αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε να επιβιώσει η χώρα !

Μια νέα ιδιότυπη περίοδος εκβιασμών της χώρας ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες για να αναγκαστεί να παραχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας ώστε να μην αποβληθεί από την ζώνη Σένγκεν.

Είναι όμως αυτό επιζήμιο για την χώρα όπως πολλά κέντρα εξουσίας και κατεστημένα ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη ή είναι μονόδρομος για την αναχαίτιση των προσφυγικών και λαθρομεταναστευτικών ροών από την Τουρκία;

Και γιατί να έχει δικαίωμα η Γερμανία να αναστέλλει τη συνθήκη, όπως και το έπραξε, για δύο μήνες και δεν το έχει η Ελλάδα που είναι "στο μάτι της βελόνας";

Εάν υπάρχει σχέδιο, μπορεί να αποδειχθεί "χρυσή" μια προσωρινή αναστολή της για μια περίοδο έξι μηνών ή και ενός έτους, ή όσο χρειαστεί.

«Η έξοδος από τη Σένγκεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας, γιατί θα ανοίξει η δυνατότητα πρόσθετων τουριστικών ροών, που ως τώρα χρειάζονταν βίζα, όπως οι Ρώσοι τουρίστες» υποστήριξε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με αφορμή όσα γίνονται για το προσφυγικό.

Ο κ.Μαριάς τόνισε ότι «οι τοκογλύφοι δανειστές με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Σένγκεν αφαιρούν από την πατρίδα μας τον έλεγχο των Ελληνικών συνόρων.

Η φύλαξη των Ελληνικών συνόρων δεν εκχωρείται σε ξένες δυνάμεις» και κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα οφείλει να κλείσει τα σύνορα, να φύγει από τη Σένγκεν και να μη δεχθεί κανένα hot-spot στην επικράτειά της. Τα hot-spot να γίνουν στην Τουρκία».

Είναι μια "χρυσή" ευκαιρία για την χώρα να διπλασιάσει τον τουρισμός της και τα έσοδά της χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο οικονομικό της όπλο.

Εάν η χώρα αποχωρήσει από την Σένγκεν αυτόματα θα πάψει να είναι "πόλος έλξης" για λαθρομετανάστες και πρόσφυγες καθώς πλέον τα ελληνικά σύνορα θα είναι κλειστά ως προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης με συνέπεια να μην έχουν διέξοδο σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου κηνυγούν τα κοινωνικά της επιδόματα.

Για να γίνει όμως αυτό σωστά πρώτα θα πρέπει η χώρα να "αδειάσει" από τις ήδη υπαρχουσες ροές λαθρομετανατών, οι οποίες έχουν ήδη κατακλύσει την χώρα και έχουν εγκλωβιστεί σε ένα μέρος που δεν αποτελεί τον τελικό τους προορισμό.

Αναστολή της Σένγκεν επιτρέπει στην χώρα να κρατήσει την κυριαρχία της και τον έλεγχο των συνόρων, αντίθετα παραμονή της σημαίνει παραχώρηση των κυριαρχικών της διακαιωμάτων σε χώρες οι οποίες δεν υπολογίζουν ποσώς τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...