Σοκ ! Η Κίνα άρχισε πόλεμο !

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες,η Ελλάδα έχει στα χέρια της την μοναδική ευκαιρία να αποστατήσει επιτέλους, αφού τώρα η Κίνα ρίχνει το ευρώ στο καναβάτσο.

Τις τελευταίες ώρες συντελείται μία σαρωτική οικονομική παγκόσμια κοσμογονία. Με απόφαση της, η Κινεζική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού επιτελείου, το Γουάν «ξεκλειδώνει» από την τεχνητή υποτίμηση έναντι του δολαρίου και γίνεται πλέον επενδυτικό νόμισμα! 

Πιο απλά, η Κίνα μέχρι σήμερα κρατούσε κλειδωμένο το νόμισμα της στο κομμάτι της τεχνικής υποτίμησης έναντι του δολαρίου, με σκοπό να παραμένει ανταγωνιστικό και τα προϊόντα της να «σαρώνουν» σ την Αμερικάνικη αγορά.

Η πολιτική αυτή αποτελούσε πάντα σημείο διπλωματικής έντασης που πυροδοτούσε οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο. Η πολιτική αυτή κατέληξε να αφήνει το Γουάν έξω από τις επενδύσεις συναλλάγματος. Κανείς, φυσικά δεν επενδύει σε ένα νόμισμα, το οποίο υποτιμά τον εαυτό του, έξω από τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας.

Και κάπως έτσι, ο Σόιμπλε «μοσχοπούλαγε» το Ευρώ σανεπενδυτικό όχημα, αφού είχε κάνει προηγουμένως ,όμως, αφαίμαξη ρευστού από την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό νότο. Μία πλαστή εικόνα δηλαδή, που μπορούσε να κρατά το Ευρώ στην δεύτερη θέση μετά το δολάριο σε όγκο επενδύσεων.

Αυτή η ισχύς ήταν που έδινε το δικαίωμα στον Σόιμπλε να εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδα με Grexit και να το εννοεί, αφού έχοντας συμμαζέψει τα ευρώ θα ήταν δυνατό να διαχειριστεί και τις συνέπειες. Αυτό άλλαξε, όμως, εν μία νυκτί και κάπως έτσι κλονίστηκε το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό. Με απόφαση της Κίνας να ξεκλειδώσει το Γουάν, μάλιστα, τρισεκατομμύρια κεφαλαίων ακαριαία εγκαταλείπουν το Ευρώ και πηγαίνουν στο Γουάν σαν επενδυτική επιλογή.

Ήδη μέσα στις επόμενες λιγοστές ώρες το Ευρώ έπεσε από την δεύτερη θέση. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα χάνει βραχυπρόθεσμα από τα αποθεματικά που έχει σε Ευρώ, κερδίζει, όμως πολλαπλάσια από τον καλπασμό της ζήτησης για το δικό της νόμισμα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...