ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!Απειλή για βόμβα κλείνει όλα τα σχολεία στο Λος Άντζελες !

Εκκενώθηκαν τα σχολεία του Λος Άντζελες μετά από απειλή για βόμβα.

Ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού συστήματος του Λος Άντζελες Ραμόν Κορτίνες τόνισε πως ελήφθη απειλή για βόμβα η οποία δεν αφορούσε ένα ή δύο σχολεία και για τον λόγο αυτό πάρθηκε άμεσα η απόφαση να κλείσουν και τα 1124 σχολεία της πολιτείας αλλά και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις τους. 

 Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις του FBI και όπως τονίζουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν εντολή να ελεγχθούν όλα τα σχολεία και οι εγκαταστάσεις στην πολιτεία.

Όπως έγινε γνωστό η ηλεκτρονική απειλή για ύπαρξη βόμβας η οποία οδήγησε τις αρχές του Λος Άντζελες να κλείσει όλα τα σχολεία της πόλης νωρίτερα την Τρίτη και τουλάχιστον μέχρι το βράδυ προέρχεται από διαδικτυακή διεύθυνση στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, είπε ο Κορτίνες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι αρχές διεξαγάγουν έρευνες σε όλα τα σχολεία της πόλης- περισσότερα από 1200 στον αριθμό – και ζήτησαν από τους γονείς να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο προκειμένου να διευκολύνουν τις έρευνες.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μια ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι.

«Δεν το διακινδυνεύω να μεταφέρω σε οποιοδήποτε χώρο εντός των κτιρίων τα παιδιά μέχρι να επιβεβαιώσουμε ότι θα είναι ασφαλές», πρόσθεσε ο Κορτίνες.

«Πρόκειται για μια αξιόπιστη απειλή» υπογράμμισε ο Στιβ Ζίπερμαν, υπεύθυνος της αστυνομίας του Λος Άντζελες για τον τομέα των σχολείων.

Οι απειλές διατυπώθηκαν μέσω ενός μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωστοποίησαν οι αξιωματούχοι.

Η συγκεκριμένη απειλή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο όπου ένα ζευγάρι, που φέρεται να υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσε 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο, της Καλιφόρνιας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...