Έρχεται μεγάλο κανόνι ! Πανικός στην Κυβέρνηση !

Μετά την οικονομική αφαίμαξη που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα ταμεία των Περιφερειών και των Δήμων, ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Αφότου η κυβέρνηση άδειασε τα ταμεία των δήμων για να εξυπηρετήσει το χρέος της απέναντι στους δανειστές, τώρα δεκάδες δήμοι αναζητούν χρήματα για να μπορέσουν να πληρώσουν μισθούς και δάνεια.

Το χορό άνοιξε η ένταξη του δήμου της Σαλαμίνας σε "πρόγραμμα εξυγίανσης", όταν έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις. 

Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα πιο πολύ αφού η κυβέρνηση καθυστερεί την καταβολή του 30% των επιδοτήσεων στους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα πολλοί δήμοι της χώρας να οδηγούνται σε χρεοκοπία.
Όπως αναφέρουν αυτοδικοικητικοί παράγοντες, μετά την Σαλαμίνα θα ακολουθήσουν 50 - 70 δήμοι που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των εργαζομένων.

Στην ήδη τραγική αυτή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, έρχονται να προστεθούν και να προστεθούν ακόμα τρία προβλήματα:

1) Η απόδοση των ανταποδοτικών τελών από τη ΔΕΗ έπειτα από 6 μήνες και όχι ανά δίμηνο, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα.

2) Το πάγωμα των έργων του ΕΣΠΑ.

3) Η αφαίρεση πόρων και φόρων από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι εκτιμούν ότι την επόμενη χρονιά θα λάβουν 1 δις. ευρώ λιγότερα έσοδα γεγονός που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των δημοτικών τελών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής ο οποίος παρευρέθηκε στην συνέλευση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν περίπου 320 εκ. ευρώ στους ΟΤΑ μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2016.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...