Κάτι τρομακτικό συμβαίνει με την Γη !

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε τις στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances», το λιώσιμο των πάγων στους πόλους της Γης, επιβραδύνει την περιστροφή της, με αποτέλεσμα οι μέρες να διαρκούν λιγότερο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι παγετώνες συρρικνώνονται επηρεάζοντας τόσο την κλίση του άξονα όσο και τον ρυθμό περιστροφής της Γης, εξαιτίας της ανακατανομής του νερού που ήταν πάγος.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, η διάρκεια μιας ημέρας στη Γη έχει μεγαλώσει κατά ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου και ότι θα μπορούσε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και πιο συγκεκριμένα κατά πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου έως το 2100.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...