«ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ! Ζήτησε από τον Νταβούτογλου να αντιμετωπίσουν μαζί το μεταναστευτικό ! ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !

Κανονικά και με τον νόμο συνεχίζει το προδοτικό του έργο κατά του Έθνους ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντί να τρίξει τα δόντια στους Τούρκους για την ευθύνη που φέρουν για την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, μέσω γλυκανάλατων δηλώσεων για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από κοινού.

Με λίγα λόγια ο Τσίπρας βάζει την Τουρκία από την μπροστά πόρτα στο Αιγαίο. Οι άνθρωποι είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ.

Όπως είπε, η Τουρκία έχει σηκώσει ένα δυσβάσταχτο βάρος προσφυγικών ροών, ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει δεχθεί τεράστιες ροές προσφύγων και τόνισε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα βήματα συντονισμού και συνεννόησης ώστε να χτυπήσουμε αποτελεσματικά τα δίκτυα των διακινητών.

«Είναι ανθρωπιστική μας υποχρέωση να σταματήσει η ανθρωποθυσία στα νησιά του Αιγαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Είναι ανθρωπιστική μας υποχρέωση να σταματήσουμε τα ναυάγια στο Αιγαίο, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το προσφυγικό πρόβλημα. «Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικές οι συνομιλίες της Ε.Ε. με την Τουρκία» διευκρίνισε.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά και η Ε.Ε. πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη της και να αναλάβει μέρος του βάρους που της αναλογεί» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η συνεργασία των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας μεσω επιτροπών, με συναντήσεις που, όπως είπε, θα αρχίσουν συναντήσεις άμεσα.

Ο Πρωθυπουργός ενέταξε το προσφυγικό και τον θρησκευτικό φανατισμό στις προκλήσεις και τις απειλές, που, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπίσουν οι δύο χώρες.

Η επίσκεψη μου γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή με ενδιαφέρουσες και ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε και εκτίμησε ότι «η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί έναρξη ενός νέου ελπιδοφόρου κύκλου στις σχέσεις των δύο χωρών, που ευελπιστούμε μεσα από εποικοδομητικό διάλογο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας».

Νταβούτολγου: Αποφασίστηκε συνεργασία των δύο ακτοφυλακών για το προσφυγικό

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε της Τουρκίας ούτε της Ελλάδας, αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα.

«Στη Συρία υπάρχει ένα καθεστώς βίας. Χωρίς αυτό, οι Σύροι δεν θα εγκατέλειπαν τη χώρα τους» συνέχισε ο Νταβούτογλου και επανέλαβε ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν διαθέτουν καμία ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι λήφθηκαν αρκετές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η τεχνική συνεργασία των δύο ακτοφυλακών και η δημιουργία ελληνοτουρκικών επιτροπών.
«Συνομιλούμε και με τη Γερμανία, καθώς η κ. Μέρκελ έχει προτείνει τη διεξαγωγή μίας συνομιλίας με τη συμμετοχή τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας» συμπλήρωσε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...