ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][bleft]

Η Λαγκάρντ ετοιμάζεται για …Grexit !

Μήνυμα ότι «παγώνει» την εμπλοκή του στην Ελλάδα έχει στείλει το ΔΝΤ, προκαλώντας μεγάλη νευρικότητα σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνει η «Αγορά», η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήταν σαφής στην τελευταία συνάντηση της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Λίμα του Περού ενώ τα ίδια άκουσε και ο Γιώργος Σταθάκης όταν μετέβη στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά τη δημόσια καθησυχαστική ρητορική της, το μήνυμα της Λαγκάρντ συνοψίζεται ως εξής: «Ας κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και μόνο τότε θα δούμε αν θα συμμετάσχουμε».

Προς το παρόν τόσο σε Αθήνα όσο και σε Βέλγιο επιλέγεται να κρατείται χαμηλά το γεγονός ότι σοβεί μια μεγάλη κρίση με το ΔΝΤ, κι αυτό ενόψει της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης, η οποία συνδέεται άμεσα με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, που πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά το θέμα της συμμετοχής ή του …Grexit του ταμείου από το 3ο ελληνικό πρόγραμμα θα καταστεί το μείζον, προσθέτει το δημοσίευμα, που περιγράφει το έντονο παρασκήνιο σε Αθήνα-Βρυξέλλες- Ουάσιγκτον για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ σχετικά με τα ακανθώδη θέματα του χρέους και των μέτρων…

ΠΗΓΗ