ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ! Τι θα πρέπει να δηλώνουμε ! Ποιες ποινές προβλέπονται !

Νομοθετική ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη των κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η σύνταξη του περιουσιολογίου με την πλήρη καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτική «δήλωση περιουσιακής κατάστασης» θα υποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι το 2016 μέσω του taxis καταγράφοντας τη συνολική ακίνητη και κινητή τους περιουσία (καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κ.α.) ακόμα και μετρητά στο σπίτι. Η σύνταξη του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου που θα ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις θα επιστρέψει στην εφορία να έχει στις οθόνες της το πλήρες οικονομικό προφίλ του κάθε φορολογούμενου και έτσι να ελέγχει κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στα δηλωθέντα εισοδήματα και στις συναλλαγές.

Οι ποινές...

Σε περίπτωση απόκρυψης περιουσίας θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές και κυρώσεις που θα φθάνουν μέχρι τη δέσμευση του στοιχείου που δεν δηλώθηκε. Ειδικά για τα μετρητά στο σπίτι θα ισχύσει ένα όριο κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωση τους, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος δεν θα μπορεί να επικαλεστεί για να δικαιολογήσει τεκμήρια διαβίωσης και «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έως τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι θα πληροφορηθούν από το taxis όλα τα στοιχεία για την περιουσία τους που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουν στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζει η εφορία, προκειμένου να συνταχθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...